Marion Cotillard smo na slovenskih platnih v okviru ljubljanskega filmskega festivala nazadnje videli v Priseljenki. Foto: EPA
Marion Cotillard smo na slovenskih platnih v okviru ljubljanskega filmskega festivala nazadnje videli v Priseljenki. Foto: EPA

Mednarodni preboj ji je uspel s pretresljivo upodobitvijo Edith Piaf v biografski drami Življenje v rožnatem. Ta ji je kot prvi igralki iz filma, v celoti posnetega v angleško govorečemu svetu tujem jeziku - francoščini -, prinesla oskarja za glavno vlogo.

Ambasadorki torbic Lady Dior (mladostnejšo linijo Miss Dior predstavlja njena ameriška igralska kolegica Jennifer Lawrence) s čudovitim obrazom in porcelanasto poltjo so naklonjeni tudi uredniki in urednice modnih revij, krasila je že več kot 170 naslovnic.

V prihodnjih dneh vam bomo na MMC-ju predstavili še nekaj filmskih lepotic, ki so v letu 2013 blestele na rdečih preprogah.

38-letna Marion živi v Parizu z igralcem in režiserjem Guillaumom Canetom, s katerim veljata za enega najpriljubljenejših francoskih slavnih parov in imata dveinpolletnega sina Marcela.

Tudi letos je bila Cotillardova redno ena najlepših na rdečih preprogah. Oglejte si nekaj njenih oblek. Večina jih prihaja iz ateljejev hiše Dior, ki jo po Gallianovi odstavitvi vodi Belgijec Raf Simons.