Kostum, ki ga je nosila na turneji showgirl. Foto: EPA
Kostum, ki ga je nosila na turneji showgirl. Foto: EPA

Za Vogue je pevka priznala, da se ni vedno počutila udobno in samozavestno v oblekah, ki jih je nosila: "V preteklosti sem se pogosto počutila preveč razkrito in zadrgnjeno. V polovici oblek nisem mogla dihati, iz nekaterih pa so me morali dobesedno izrezati. Imela sem tudi že napade panike, ko sem se želela čim prej rešiti obleke."

44-letnica je v pogovoru omenila obleko Juliena Macdonalda, ki jo je nosila na podelitvi MTV-nagrad leta 2000 (ogledate si jo lahko v spodnjem videu). Označila jo je za precej opolzko in priznala, da so jo komaj prepričali, naj jo obleče. "William in koreograf, dva fanta, sta bila z mano v slačilnici," se spominja Kylie: "Dejala sta, da jo moram nositi. Prav sta imela, videti je bila fantastično. Ampak to, kako se v obleki počutiš, ni enako kot to, kako je obleka videti. To sta dve različni stvari."

Pevka je razkrila tudi zgodbo, ki se skriva za vročimi zlatimi hlačkami, ki jih je nosila v videospotu za pesem Spinning Around. "Prijateljica jih je kupila na tržnici za 50 penijev in mi jih prinesla. Nekaj časa so živele v moji omari. Mečkale so se nekje zadaj, dokler jih ni odkril William, ko je iskal nekaj za videospot Spinning Around. Iz omare je povlekel to malo svetlečo stvar in rekel: 'Kaj pa tele?' Rada imam dejstvo, da je njihov začetek tako skromen, postale pa so ena izmed najbolj ikoničnih oblek, ki sem jih nosila."

Čeprav je Kylie večinoma upoštevala Bakerjeve nasvete, pravi, da je v nekaj, česar zares ne želi, ne morejo prisiliti. Kadar nečesa noče obleči, pripravi svoje skrivno orožje - Louboutinove petke. "V torbici imam orožje za takšne primere in ne bojim se ga uporabiti. Eno Louboutinovo petko, ki jo vržem čez sobo," se je pošalila pevka.

Kylie Minogue sicer letos praznuje 25. obletnico svoje glasbene kariere, ki jo je zaznamovala tudi s knjigo, posvečeno modnim ustvarjalcem, s katerimi je sodelovala. V knjigi z naslovom Kylie/Fashion ponuja vpogled v vse kostume, v katerih je nastopala v živo ali v videospotih. Nekatere izmed teh si lahko ogledate tudi v spodnjih videospotih.