Horynova piše o
Horynova piše o "neverjetni delovni etiki" Scottove in "velikanskem samonadzoru", menda je bila "izjemna učiteljica", ki je imela znanje, s katerim bi zlahka zasenčila katerega od francoskih modnih ateljejev ali iz vrst hollywoodske kostumografije. Foto: Reuters
Namigovanja zlobnih jezikov, da je med Mickom in L'Wren škripalo, bližnji prijatelji para ostro zanikajo. Oglasil se je tudi Jagger, saj so ga govorice razhudile. Foto: Reuters

Zdaj je modna novinarka in dolgoletna prijateljica Scottove Cathy Horyn razkrila, da je od ponedeljka pokojna Scottova sprejela odločitev o ukinitvi svoje modne znamke in zaprtju podjetja LS, ki je bilo v dolgovih.

Dodaja, da je imela L'Wren Scott, v zasebnem življenju partnerka rockzvezdnika Micka Jaggerja, "značilne težave manjših znamk", saj ni bilo zadostnega pretoka denarja, težko je našla prave menedžerje, spopadala se je tudi z neuspešnim zagotavljanjem pravočasne dostave izdelkov iz italijanskih tekstilnih tovarn. Pred dvema letoma naj bi se oblikovalka, ki je bila tudi priznana stilistka in kostumografinja, odločila, da si bo vzela nekaj časa za premislek o ključih do rešitve težav ali morebitnem odhodu iz modnega posla.

Hudo zadolžena
A je bila namesto umirjenega razmišljanja zelo dejavna: med drugim je sodelovala z verigo dostopne mode Banana Republic ter z lepotnima znamkama Bobbi Brown in Caudalie, s čimer je želela zagotoviti večjo finančno stabilnost svoji znamki in podjetju, ki se je znašlo v rdečih številkah - zadolženo naj bi bilo za več kot sedem milijonov dolarjev.

Novinarka je v ganljivem zapisu prijateljici v spomin zapisala, da je L'Wren Scott v sredo, 19. marca 2014 (torej dva dni po samomoru), v javnost nameravala poslati izjavo, v kateri bi oznanila ukinitev znamke, s katero se na zadnjem tednu mode v Londonu zaradi produkcijskih zapletov ni predstavila. Ko sta govorili sredi februarja, je bila L'Wren menda slišati precej potrta in razočarana.

"A čeprav je bila to zanjo gotovo boleča odločitev, ne gre sklepati, da je bila tako potrta, da bi si vzela življenje. Tudi govoricam o njenem razhodu z Mickom ne gre verjeti," piše Horynova, pri čemer se navezuje na načrte Scottove o ukinitvi znamke in govorice, da sta se z Jaggerjem pred kratkim razšla. "Njena smrt je zame nedoumljiva in me hkrati jezi. Jezi zato, ker smo izgubili vitalno, inteligentno žensko in ker nočem, da bi bila zavita v tančico skrivnosti."

Medtem so newyorški policisti potrdili, da si je Scottova vzela življenje in izključili druge morebitne vzroke za smrt. Njen dolgoletni partner Mick Jagger je odpovedal avstralsko-novozelandski del turneje Rolling Stonesov, pri čemer ga kolegi iz zasedbe Charlie Watts, Keith Richards in Ronnie Wood brezpogojno podpirajo. Wood je povedal: "To so grozne novice in zdaj je najpomembneje, da držimo skupaj in Micku nudimo podporo in pomoč v težkih časih. Nedvomno pa se bomo na odre vrnili, takoj ko bomo lahko."