Ashley Graham so se izpolnile sanje, saj je pozirala fotografom revije Sports Illustrated. Foto: Instagram Ashley Graham
Ashley Graham so se izpolnile sanje, saj je pozirala fotografom revije Sports Illustrated. Foto: Instagram Ashley Graham
Ashley Graham
Ashley poudarja, da se je treba imeti rad tak, kakršen si. Foto: AP

Pred 28-letno Američanko ni bilo veliko manekenk s polnejšimi postavami, ki bi jih uredniki slavne izdaje v kopalkah uvrstili v revijo, ki slovi po zapeljivih fotografijah brhkih manekenk. A tudi na tem področju se stvari počasi, a vztrajno spreminjajo.

Sanje so se ji uresničile
Lani je v kopalkah postavo, ki nosi konfekcijsko številko 42, razkazovala Robyn Lawley, letos pa je bila izbranka Grahamova, ki je že prej veljala za eno najopaznejših in najuspešnejših manekenk "plus size", sodeluje pa tudi v kampanji za pozitiven odnos do svojega telesa. Poleg tega se lahko pohvali z lastno kolekcijo spodnjega perila in skrbi za manekensko agencijo za dekleta s polnejšo postavo.

"Postalo je uradno - sem del izdaje v kopalkah revije Sports Illustrated. Sanje so se mi izpolnile. Hvala vsem, ki ste se postavili v bran oblinam. Naše glasove so slišali in pomagali ste mi, da sem postala novinka leta." V objavi na družbenih omrežjih je ta napis pospremila z geslom "Lepota je pomembnejša kot vitkost".

Na njen uspeh so se pozitivno odzvala tudi nekatera najslavnejša dekleta iz modnega sveta z manekenskimi postavami, kot sta Gigi Hadid in Chrissy Teigen. Zanimivo pa je, da bo Ashley v omenjeni reviji mogoče videti tudi v oglasni kampanji SwimSexy, v kateri pa je nastopila še ena neobičajna manekenka - Nicola Griffin, ki šteje že 56 let, a ji tega glede na fotografije nikakor ne bi pripisali. Revija z 52-letno tradicijo tako počasi spreminja svoje smernice in navade.

Ashley Graham že dolgo propagira boljše sprejemanje oblin v medijih in pravi, da je lahko ženska zdrava, ne glede na konfekcijsko številko. "Ni pomembno, ali nosiš številko 34 ali 54, dokler skrbiš za svoje telo, telovadiš in si govoriš "rada se imam", namesto da sprejemaš negativnost lepotnih standardov," je dejala Grahamova, ki se je obregnila tudi ob nemogoče standarde medijev. "Jennifer Lawrence je za medije primer zvezdnice z oblinami - pa je drobcena. In tu se potem začnejo motnje v hranjenju, zato bi morali že v šoli otroke bolj izobraziti na to temo," je dejala lani.