V Ljubljano se vrača teden mode. Foto: Jani Ugrin
V Ljubljano se vrača teden mode. Foto: Jani Ugrin

Organizatorji na oktobrski različici napovedujejo izbor avantgardnih, progresivnih in klasičnih modnih oblikovalcev: AKULTURA, Cliché, Dajana Ljubičič, D'Alpaos, IVANMAN, MÊHLÊ, Natasa Persuh, SENS, Sofia Nogard, Susnyara, Tanja Zorn, Vlada Savić.

Modni oblikovalci lahko izbirajo med prikazom kolekcij See now/Buy now in sezonskih kolekcij, kar pomeni, da bodo oblikovalci na MBFWLJ-ju lahko predstavljali tako kolekcije iz tekoče sezone kot kolekcije za pomlad in poletje 2017.

Zvezda tokratnega odprtja je sicer modni performans hiše Gattinoni, ki je po vzponu v modna nebesa leta 2009 tudi uradno postala del italijanske kulturne dediščine.

MBFWLJ bo v osrednji slovenski kulturni ustanovi, v Cankarjevem domu, poleg modnega performansa in modnih revij podelil tudi prestižno nagrado Mercedes-Benz Fashion Award, ponudil fotografsko razstavo, filmoteko ter razvejan spremljevalni in družabni program.

Na okrogli mizi z naslovom Modni film v oglaševanju bo Aljoša Bagola gostil Branimirja Brkljača in Davorja Bruketo. Tokratni nosilec spremljevalnega programa – Wolfova 5 v sklopu oktobrskega dogodka MBFWLJ predstavlja nadarjeno študentko oblikovanja Izadoro Verlič in njeno kolekcijo Stranger to Strange.

Cankarjev dom bo dihal z modo med 22. in 24. oktobrom.