42-letna Emma Hill po slabih šestih letih zapušča Mulberry. Točen datum odhoda še ni dogovorjen. Foto: Reuters
42-letna Emma Hill po slabih šestih letih zapušča Mulberry. Točen datum odhoda še ni dogovorjen. Foto: Reuters

Hillova, ki je vodenje kreativnega oddelka modne hiše prevzela leta 2007, pred tem pa se izpopolnjevala pri Burberryju, Marcu Jacobsu in Gapu, govoric, da zapušča Mulberry, ni želela komentirati, so jih pa pozneje potrdili njeni delodajalci. Po neuradnih informacijah naj bi se Hillova za odhod odločila zaradi "nesoglasij z upravo glede kreativne strategije" in smeri, v katero blagovna znamka pluje.

Emma Hill, za katero sicer poznavalci trdijo, da je zaslužna za velik uspeh modne hiše v zadnjih letih, bo, kot so še zapisali v družbi, pred odhodom končala še kolekcijo, ki jo bodo 15. septembra predstavili na londonskem tednu mode, kolekcija za pomlad in poletje 2014 pa je že končana. "Točen datum njenega odhoda je trenutno še tema dogovora in še ni določen," še pravijo v Mulberryju.

Hillova je v omenjeni modni hiši leta 2007 nadomestila Stuarta Veversa in jo popeljala na povsem novo, zelo uspešno pot. Osredotočila se je na korenine modne znamke, angleško podeželje, vse skupaj pa "začinila" z zvezdniškim bliščem - pod njenim vodstvom in po njeni zamisli se je namreč Mulberry odločil za sodelovanje z Alexo Chung in Lano Del Rey, po katerih je Hillova poimenovala izjemno prodajani torbici Alexa in Del Rey.