Margiela bo kmalu na voljo tudi na policah (cenejšega) H & M. Foto: H & M
Margiela bo kmalu na voljo tudi na policah (cenejšega) H & M. Foto: H & M

Martin Margiela bo oblikoval linijo oblačil za moške in ženske ter linijo modnih dodatkov, je sporočilo vodstvo po skoraj vsem svetu razširjenega Šveda in dodalo, da bo kolekcija na policah njihovih 230 trgovin in v spletni prodajalni na voljo novembra.

Modna hiša Margiela bo tako sledila številnim svetovno znanim modnih znamkam in oblikovalcem, ki so za H & M že oblikovali svojo kolekcijo, npr. Madonna, Stella McCartney, Karl Lagerfeld, David Beckham, modnim hišam Marni, Versace, Comme des Garcons ...

Francoski modni velikan, ki ženske (in moške) navdušuje že tri desetletja, je ena najpomembnejših in najvplivnejših modnih hiš, pravijo v H & M, kjer se zato zelo veselijo "tega radikalnega sodelovanja, ki bo ljubiteljem mode po vsem svetu ponudilo možnost, da bodo nosili posebne kose modne hiše Maison Martin Margiela", so zapisali v sporočilu za javnost.

"To sodelovanje bo odličen in nepozaben modni trenutek,“ je ob tem dodala Margareta van den Bosch, kreativna svetovalka švedskega trgovca.