Princ Harry se je uvrstil 26 mest nižje na seznamu od dedka. Foto: Reuters
Princ Harry se je uvrstil 26 mest nižje na seznamu od dedka. Foto: Reuters
Zmagovalec - oskarjevec Eddie Redmayne. Foto: Reuters
Jabolko ne pade daleč od drevesa - David Beckham s sinom Romeom. Foto: Reuters

Princ Philip, mož britanske kraljice Elizabete II., je namreč na 12. mestu seznama 50 najlepše oblečenih na Otoku, medtem ko najdemo Harryja šele na 38. mestu. Vojvoda Edinburški je uvrščen višje od takih zvenečih imen, kot so maneken in zvezdnik 50 odtenkov sive Jamie Dornan, igralca Idris Elba in Robert Pattinson ter voznik Formule 1 Lewis Hamilton.

Za najlepše oblečenega je bil sicer izbran eden najbolj vročih britanskih igralcev ta hip, oskarjevec Eddie Redmayne, ki se bo verjetno za zlati kipec potegoval tudi letos, in sicer s filmom Danish Girl, v katerem je igral danskega slikarja Lilija Elbeja, enega prvih s spremembo spola.
33-letnemu Redmaynu sledi voditelj jutranje radijske oddaje na BBC-ju Nick Grimshaw, tretji je - sploh prvič na seznamu - pevec Sam Smith.

Ob najlepše oblečenih tudi najslabših deset
V deseterici najdemo tako 40-letnega Davida Beckhama (na četrtem mestu) kot tudi njegovega 13-letnega sina Romea (na osmem). V preteklem letu je Romeo Beckham namreč opozoril nase z več modnimi kampanjami, med drugim tudi za Burberry.

Pri GQ-ju so sestavili tudi seznam najslabše oblečenih na Otoku - neslavni zmagovalec je postal britanski zvezdniški kuhar Paul Hollywood, za njim pa so se zvrstili komik Josh Widdicombe, zvezdnik resničnostnega šova The Only Way is Essex Jake Hall in voditelj Top Geara Chris Evans.

Oba seznama sta sestavili redakcija GQ-ja in strokovna komisija v postavi modni oblikovalci Giorgio Armani, Tom Ford in Vivienne Westwood, kreativna direktorica Alexandra McQueena Sarah Burton, BBC-jev voditelj Nick Grimshaw, voditelj in kolumnist Piers Morgan ter model Lara Stone.

10 najlepše oblečenih Britancev po izboru GQ-ja:
1. Eddie Redmayne
2. Nick Grimshaw
3. Sam Smith
4. David Beckham
5. Patrick Grant
6. Harry Styles
7. Skepta
8. Romeo Beckham
9. Benedict Cumberbatch
10. David Gandy