Alessandra Ambrosio priznava, da ne bi nikoli več stradala na takšen način, kot je leta 2008 za revijo Victoria's Secret. Foto: EPA
Alessandra Ambrosio priznava, da ne bi nikoli več stradala na takšen način, kot je leta 2008 za revijo Victoria's Secret. Foto: EPA
Erin Heatherton
Erin Heatherton je nova v vrsti manekenk, ki so jih priprave na revijo pognale do skrajnosti. Foto: EPA

Brazilska manekenka se je tri mesece po porodu držala stroge diete, obroke pa so ji kar dostavljali na dom. "Imela sem le tri mesece, da izgubim odvečno težo," je povedala v pogovoru za The Edit. "Jedla sem obroke, ki so skupaj znašali 1.200 kalorij. Sovražila sem jih. Nikoli več ne bi mogla česa takega ponoviti," je dodala lepotica.

"Pred revijo je bilo stresno obdobje. Toliko pritiska so izvajali nad nami - ne samo glede videza. Posrkajo ti vso energijo. Zato najraje po teh revijah plešem vso noč. Pojemo pico in nekaj spijemo - toda niti mi ni toliko do hrane kot do občutka, da si spet mlad, normalen in brez skrbi," je priznala manekenka.

Ambrosijeva je brez dlake na jeziku tudi pojasnila, s čim se spopadajo manekenke. "Včasih sem pojedla cel paket piškotov. Potem pa sem se naučila, da se ob novi želji po njih opomnim, kako strašno sem se počutila, ko sem to storila zadnjič. Oh, in seveda, izgubila bi službo. To je bil še drugi razlog," je dodala.

Brazilska lepotica se je razgovorila o bremenih svojega poklica, potem ko je njena stanovska kolegica Erin Heatherton izjavila, da je zapustila postavo "angelčkov", ker je bil pritisk prevelik. Pomislila je celo, da ne bi več jedla. "Padla sem v depresijo, ker sem toliko vadila, toda čutila sem, da se me telo brani," je zapisala v svojem eseju za Motto. "Prišla sem do točke, ko sem prišla nekega večera domov z vadbe in začela strmeti v hrano ter pomislila, da je mogoče sploh ne bi pojedla," je še zapisala.

Organizatorji revije Victoria's Secret pogosto primerjajo manekenke z atleti, ko se pripravljajo na revije. Kreativna direktorica modne hiše Sophia Neophitou-Apostolou je leta 2013 za Vogue izjavila: "Tako je, kot če se pripravljaš na olimpijske igre - manekenke morajo biti na vrhuncu svoje pripravljenosti."

Adriana Lima, ki je "angelček" vse od leta 2000, naj bi devet dni pred revijami pila le proteinske šejke. Prav tako pa v tistih dneh še poveča telesno dejavnost. "Zelo je intenzivno. Ni toliko poudarka na času, ki ga porabiš za vadbo, bolj na intenzivnosti: skačem čez kolebnico, boksam, dvigujem uteži," je priznala Lima.