Ena izmed 15 oprav, pisanih na kožo Leni Dunham. Foto: Promocijsko gradivo
Ena izmed 15 oprav, pisanih na kožo Leni Dunham. Foto: Promocijsko gradivo
Napis "Všeč mi je v ušesu" je za zveste gledalce Punc več kot zgovoren. Foto: Promocijsko gradivo

Te dni je na police trgovin po svetu in na spletu prišla Lenina knjiga Not That Kind of Girl (Ne tiste vrste punca), neke vrste knjiga spominov (in to pri 28 letih!) s podnaslovom A Young Woman Tells You What She's Learned (Mlada ženska vam razkriva, kaj se je naučila), ki pa ni zgolj to. Za promocijsko turnejo svojega prvenca si je avtorica serije Punce omislila strokovno pomoč za slogovno dovršeno garderobo.

Njena osebna stilistka za to priložnost je nihče drug kot Sophia Amoruso, 30-letna ustanoviteljica spletne zgodbe o uspehu Nasty Gal, z vindtiž slogom navdahnjene spletne prodajalne in bloga. Tudi Sophia je pred kratkim objavila knjigo #GirlBoss, v kateri razkriva, kako ji je iz prodaje vintidž kosov na eBayu uspelo ustvariti pravi modni imperij.

15 oprav, s katerimi je Sophia za nastope na različnih koncih ZDA opremila Leno, je seveda po posameznih kosih že na prodaj, sodelavki in prijateljici pa sta zasnovali tudi posebno torbo z napisom Not That Kind of Girl (in "zgovornih" 69 na drugi), od katerih prihodke bodo namenili nekaterim pokroviteljem Lenine turneje. "Da bi nosila hlače, ti ni treba nositi hlač," je eno od njunih dognanj, ki jih najdemo na zavihku projekta pod okriljem strani Nasty Gal (v ohlapnem prevodu Nesramna punca).

Lena je tudi sicer velika modna navdušenka, ki se ne brani drznih izbir za na rdeče preproge (nekaj si jih oglejte v galeriji). In se požvižga na kritike ... Tako kot se ne sramuje svojih oblin, ki morda niso "tipično hollywoodske"', a vsekakor bolj blizu resnični ženski. No, punci.