Občinstvu je nazadnje pomahal na tednu mode v New Yorku, kjer je predstavil novo kolekcijo za pomlad 2016. Foto: EPA
Občinstvu je nazadnje pomahal na tednu mode v New Yorku, kjer je predstavil novo kolekcijo za pomlad 2016. Foto: EPA

75-letnega poslovneža in modnega navdušenca bo na mestu direktorja zamenjal 41-letni Stefan Larsson, ki je pred tem delal za Gap (skrbel je za njihovo linijo Old Navy) in za švedskega velikana H&M.

Lauren, ki je modno hišo Ralph Lauren ustanovil leta 1967, je svojega naslednika opisal kot izjemno nadarjenega: "Med mano in Stefanom je močna vez, deliva si skupno vizijo o prihodnosti znamke Ralph Lauren." Dodal je še, da bo Larsson brez dvoma prinesel nekaj svežega vetra.

Čeprav ne bo več "šef", to ne pomeni, da se Ralph poslavlja od modne hiše. Še vedno bo sodeloval z Larssonom in preostalimi hišnimi oblikovalci, saj bo postal vodja kreativcev. Za spremembo vodstva pa so se odločili predvsem zato, ker je v preteklih letih prodaja izdelkov Ralph Lauren precej upadla.

Modni oblikovalec se je rodil v Belorusiji leta 1939 kot Ralph Lifshitz. Svojo mladost je preživel v Bronxu, modno pot pa je začel z oblikovanjem kravat. Pozneje se je osredotočil na polo majice, ki so postale njegov zaščitni znak. Leta 1974 je ustvaril kostume za film Veliki Gatsby (se spomnite Roberta Redforda v rožnati obleki?), v 80. pa se je začel pravi vzpon njegove modne znamke.