Drugi del hollywoodske zbirke Debbie Reynolds bo šel na dražbo decembra. Foto:
Drugi del hollywoodske zbirke Debbie Reynolds bo šel na dražbo decembra. Foto:

Izklicna cena obleke, v kateri Marilyn stoji nad prezračevalnim jaškom, veter pa ji privzdiguje krilo in razkriva noge, je bila 1,4 milijona dolarjev.

Neznani kupec je bil za obleko pripravljen odšteti kar 4,6 milijona dolarjev. Na dražbi v soboto so bile za 2,7 milijona dolarjev prodane še tri obleke legendarne zapeljivke. Eden izmed udeležencev dražbe je za CNN dejal, da so obleke bile prodane po "nori" ceni, neprimerni za te krizne čase.

Debbie prodala del svoje hollywoodske zbirke
Obleke so bile del zbirke, ki jo je na prodaj dala igralka, plesalka in pevka Debbie Reynolds. 50 let je zbirala spominke, povezane z zlato dobo Hollywooda. V hollywoodsko zbirko 79-letne pevke je bilo vključenih več kot 5.000 filmskih kostumov in drugih predmetov. Debbie Reynolds je zbirko, v kateri so tudi črn klobuk Charlieja Chaplina, krilo Marylin Monroe in kostumi Richarda Burtona iz filma Kleopatra, dopolnjevala več desetletij.

"Dovolj imam tega. Zdaj moram to končati," je za časnik povedala Reynoldsova, ki je leta v zbirko vložila več milijonov dolarjev.

Reynoldsova, ki je leta 1952 zaslovela v muzikalu Pojem v dežju, je zbirko pred časom razstavila v svojem hotelu in igralnici v Las Vegasu, vendar pa je morala zaradi finančnih težav oba zapreti. Izjalovili pa so se tudi njeni načrti o odprtju muzeja v Hollywoodu.