Razstave, modni performansi in razprave ... Projekt Radar v Evropsko prestolnico kulture vabi prve tri dni junija. Foto: Organizator
Razstave, modni performansi in razprave ... Projekt Radar v Evropsko prestolnico kulture vabi prve tri dni junija. Foto: Organizator


Že nekaj časa se o Projektu Radar šušlja, zdaj pa "postaja meso": v Umetnostni galeriji Maribor se bo uresničeval med 1. in 3. junijem v okviru Evropske prestolnice kulture Maribor 2012 in Projekta 27.

Prireditelji so k sodelovanju povabili izbrane domače in tuje ustvarjalce, ki prihajajo iz Hrvaške, Srbije, Makedonije, Francije in od drugod, vsem pa je skupno to, da s svojimi deli "rušijo stare in postavljajo nove meje".

"Odgovor in upor"
Poleg razstav, ki se bodo spogledovale z avantgardo in bodo na ogled vse tri dni, si bodo lahko obiskovalci drugi in tretji dan ogledali modne performanse ter obiskali eno izmed okroglih miz, na katerih bodo med drugim gostili dve svetovno znani osebnosti. Kateri dve, vam bomo konec tedna razkrili na MMC-ju.

"Projekt Radar je odgovor na hitre spremembe, potrošnjo in hkrati recesijo. Odgovor in upor. Takšna kreativnost in ustvarjalnost si v času hitrega menjavanja in zbledelega bistva zasluži čas, ki ji pripada," je zapisala ekipa projekta, ki je v Slovenijo lani pripeljala odmevno razstavo Sens(n)ation, na kateri so predstavili mojstrovine iz modne institucije Maison Martin Margiela.