Kristen Stewart za Chanel. Foto: Chanel
Kristen Stewart za Chanel. Foto: Chanel
Fotografije je posnel Karl Lagerfeld. Foto: Chanel

Vse bolj iskana igralka je novi zaščitni obraz Chanelove kampanje Métiers d'Art Collection Paris-Dallas 2013/14, pariška priznana modna hiša pa je razkrila nekaj fotografij, ki bodo pospremile novo kolekcijo oblačil.

Glavna vloga je, kot rečeno, pripadla mladi Američanki, ki je oblačila iz najnovejše kolekcije Chanela pospremila z besedami: "Ne bi se recimo videla v Chanelovih klasičnih oblačilih in biserih, ampak ta slog mi pristaja, ker je zelo ameriški." Kot je videti po prvih fotografijah, ki so jih razkrili, kolekcija vključuje veliko "ameriških" elementov, kot so zvezdice, bleščice, resice ... Kristen pa jo je poimenovala kot zabavno "hudo".

Za fotografski objektiv je stopil modni oblikovalec Karl Lagerfeld, sodelovanje z njim pa je Kristen opisala z besedami: "Edina strah vzbujajoča stvar (pri Karlu) je njegova strašno nedosegljiva "fasada", kar je nekaj, kar ljudje projicirajo tudi nanj kot osebo. Ampak v bistvu ni tako. On je čudovit in prijazen, snemanje pa je bilo drzno in zabavno."

Igralka s Chanelom sodeluje že leta, na rdečih preprogah se v njihovih oblačilih pojavlja vse od leta 2007, ko jo je med zvezde izstrelila vloga v filmu Into The Wild: "Zame je vedno predstavljalo privilegij in posebno čast, da nosim Chanel in da sodelujem s Karlom, ki je veliko več kot le modni oblikovalec, je eden najbolj navdihujočih in najboljših umetnikov na svetu."

Drzna Kristen
Igralka se sicer ni prvič podala v modni svet - je tudi zaščitni obraz Balenciagine dišave. S svojim slogom pa 24-letna igralka navdušuje tudi modne kritike, ki jo redno uvrščajo na sezname najbolje oblečenih zvezdnikov.

Revija Glamour jo je lani tako uvrstila na sam vrh, pred Victorio Beckham in vojvodinjo Cambriško, zapisali pa so, da se Kristen pri izbiri modnih oblačil ne drži togih pravil, temveč da vedno znova navduši z osebnim "rockovsko-šik slogom", ki ga le redkokatera ženska zna nositi.