V nedeljo je Lady Gaga (sicer v kreaciji Versace) 'jezdila' po rdeči preprogi na Ameriških glasbenih nagradah. Foto: Reuters
V nedeljo je Lady Gaga (sicer v kreaciji Versace) 'jezdila' po rdeči preprogi na Ameriških glasbenih nagradah. Foto: Reuters

.

Pred dvema tednoma je po slovenskih medijih zakrožila vest, da se popzvezdnica Lady Gaga na različnih koncih sveta pojavlja v kreacijah slovenskega oblikovalca Petra Movrina. Mladega ustvarjalca, ki mu je uspelo tisto, o čemer sanjajo tudi najslavnejša imena iz sveta mode, smo povprašali, kdaj in kako so njegove kreacije pritegnile pozornost Gaginih stilistov.

"V Haus of Gaga (gre za številčno kreativno ekipo, ki skrbi za vizualne vidike podobe slavne popdive, op. a.) me spremljajo že nekaj sezon in skozi različne projekte. Trenutno je aktualna kolekcija ? in replike nekaterih drugih kosov. Nekaj je tudi čisto svežih," razkriva Movrin, a zanika, da bi moral katerega izmed kosov prikrojiti posebej za okus pevke s pravim imenom Stefani Germanotta. Nazadnje so jo v kreaciji mladega slovenskega oblikovalca opazili v ponedeljek na letališču v LA-ju.

Zanimalo nas je, ali se obeta še kakšno Petrovo "zvezdniško" sodelovanje? "Seveda," je samozavesten. "Samo malo je treba počakati. Sicer pa so vse moje stranke iz domovine in onstran meja superzvezde!" Katero slavno osebnost pa bi oblekel v svojih najbolj divjih sanjah? "Jamesa Goldsteina." (Gre za velikega modnega poznavalca in modno ikono, ki je že desetletja stalnica na tednih mode po svetu, op. a.)

Peter se trenutno sicer posveča magistrski nalogi, skupaj s kolegi iz platforme Squat pa se pripravljajo na zanimiv december, ko se bo veliko dogajalo, obljublja.