Oba dela Prekrokane noči sta doživela velik uspeh, v nastajanju pa naj bi bil tudi že tretji del. Foto: Kolosej
Oba dela Prekrokane noči sta doživela velik uspeh, v nastajanju pa naj bi bil tudi že tretji del. Foto: Kolosej

Pri Louisu Vuittonu pravijo, da so v filmu uporabili torbico znamke Diophy, ki jo Louis Vuitton toži zaradi ponarejanja njihove blagovne znamke in nepravične konkurence.

Lastniki francoske luksuzne modne znamke so v tožbi, ki so jo vložili konec tedna newyorškemu sodišču, zapisali, da ponarejena torba lahko sproži zmedo pri njihovih kupcih, obenem pa so z uporabo ponaredka v filmu povzročili ogromno škode, saj so načeli ugled modne znamke.

"Užaljeni" lastniki Louisa Vuittona, ki so družbo Warner Bros na ponaredek opozorili že ob izidu filma, pa ti njihove želje niso upoštevali, zahtevajo tudi, da se filmski prizor, v katerem Alan, ki ga igra Zach Galifianakis, na letališču opozori Stuarta (igra ga Ed Helms) z besedami: "Pazi, to je ... to je Louis Vuitton," izreže iz filma, na drugi strani pa zahtevajo del dobička od filma, saj menijo, da imajo pravico na to kot del odškodnine.

Sporna Stujeva tetovaža
To je le ena v nizu tožb, s katero se spopadajo pri družbi Warner Bros zaradi filma Prekrokana noč II (The Hangover II) - ena največjih svetovnih produkcijskih hiš za film in televizijo je prejela tožbo tudi zaradi "ukradene" tetovaže.

Mojster tetoviranja S. Victor Whitmill pravi, da so ustvarjalci filma brez dovoljenja uporabili njegovo avtorsko tetovažo, ki jo je on pred leti vtetoviral nekdanjemu boksarskemu šampionu Miku Tysonu (v filmu se po prekrokani noči s tetovažo na obrazu zbudi Stuart). Pri Warnerju Brosu so se medtem že dogovorili z Whitmillom, ni pa znano, koliko denarja so morali odšteti.