83-letna Daphne Selfe še vedno vztraja v modnem svetu. Foto: Print Scrn You Tube
83-letna Daphne Selfe še vedno vztraja v modnem svetu. Foto: Print Scrn You Tube

"Nikoli nisem šla pod nož. Sem povsem naravna. Pri lepotnih posegih ne gre za nič drugega kot za metanje denarja," je v pogovoru za Daily Mail izdala Daphne. 83 pomladi jo dela drugačno od drugih supermodelov, ampak prav nič manj poželjivo. S fotografi je prvič koketirala pri rosnih 20. Pred njih pa jo je postavila zmaga na manekenskem tekmovanju, katerega oglas je zasledila v lokalnem časopisu - še ko je dodatni denar služila kot prodajalka v trgovini. "V moji mladosti so vse manekenke šle skozi trening, kjer so nas seznanili z manekensko hojo," je pojasnila Daphne.

Pozirala je v krznu, kar za takratni čas še ni bilo sporno, je pojasnila za Daily Mail. "Ko sem se poročila leta 1954, sem mislila, da ne bom nikoli več manekenka. Družino sem postavila na prvo mesto. Nismo bili dobro preskrbljeni, ampak me sploh ni motilo. Danes je strašno, da morajo ženske delati in nimajo časa za svoje družine," je prepričana Daphne, ki ima tri otroke: 57-letnega Marka, 53-letno Claire in 51-letno Rose. Toda družina ni ustavila njene manekenske kariere.

Za dober videz desetletja kasneje pa naj bi bili krivi dobri geni. "Moja mati je dočakala 95 let. Nikoli se nisem trudila s kremami za obraz. V bistvu sovražim vse, čemur lahko odstraniš pokrov in s prstom krožiš po njem," je pojasnila Daphne. Lase si je prvič pobarvala sama, v četrtem desetletju svojega življenja. "Moji lasje so dolgi, ker je to ceneje. Nič mi ni treba storiti. In tudi ne izgledam kot stara ženica," je pojasnila Daphne.

In kaj si misli o današnjem modnem svetu? "Ne pogledajo se v ogledalo, mar ne? Mislim, da so ženske precej površne," je ostrih besed manekenka.