Alessandro je Frido zamenjal že pri moški kolekciji za jesen in zimo 2015. Foto: EPA
Alessandro je Frido zamenjal že pri moški kolekciji za jesen in zimo 2015. Foto: EPA

Ko je svoj odhod napovedala dolgoletna kreativna direktorica Frida Giannini, ki je z Guccijem sodelovala med letoma 2006 in 2014, so se v medijih začela pojavljati različna ugibanja, kdo bo postal novi kreativni direktor te priznane italijanske modne hiše, med drugim so omenjali tudi Riccarda Tiscija in Toma Forda.

Ugibanj je zdaj konec, saj so pri Gucciju naznanili, da bo oblikovalce vodil Michele. Z novim imenom prihaja tudi nekoliko drugačen slog oblačil, ki ga je Alessandro naznanil že z moško kolekcijo za jesen in zimo 2015. Slednjo bi morala voditi še Frida, a je predčasno zapustila modno hišo.

43-letni Michele, rojen v Rimu, je svojo pot začel pri modni hiši Fendi, leta 2002 pa so ga najeli pri Gucciju. Maja 2011 je postal Fridina desna roka, svojo prvo kolekcijo (kot uradni kreativni direktor) pa bo predstavil konec februarja na tednu mode v Milanu.

Novo okrepitev so dobili tudi pri "mladem" Versaceju - kreativni direktor znamke Versus Versace je postal belgijsko-italijanski oblikovalec Anthony Vaccarello, ki bo pri oblikovanju nove linije za moške in ženske sodeloval z Donatello Versace.

"Anthonyjevemu delu sledim že od njegove prve kolekcije. Takoj ko sem ga spoznala, sem vedela, da je on tisti pravi. Njegov talent kar kriči po Versus Versaceju. Všeč sta mi njegova energija in inovativnost," je komentirala Donatella.