Še pred nekaj leti so se moški s torbicami sprehajali le po modnih pistah, danes tak prizor ni nič nenavaden na ulici. Foto: EPA
Še pred nekaj leti so se moški s torbicami sprehajali le po modnih pistah, danes tak prizor ni nič nenavaden na ulici. Foto: EPA

Britanska spletna trgovina VoucherCodes je svoje stranke v spletni anketi spraševala, ali nosijo torbice in kaj nosijo v njih, pri čemer se je osredotočila predvsem na moške - v raziskavi jih je tako sodelovalo več kot 2.000.

Anketa je pokazala, da se za torbe, ki so jih pred leti nosili le modni zanesenjaki, t. i. metroseksualci z Davidom Beckhamom na čelu, zadnje čase odloča že polovica moških. Glavni razlog za nošenje torb pa ni modna ozaveščenost, ampak predvsem praktičnost - samo 11 odstotkov jih torbo nosi, ker tako narekuje moda, sedem odstotkov jih v torbi prenaša predmete, ki jih v svojo torbo niso mogle "stlačiti" njihove partnerice, drugi pa so ugotovili, da je npr. denarnice veliko varneje nositi v torbah kot pa v žepu.

Podobno velja tudi za prenosne telefone, predvajalnike glasbe, pametne računalnike, fotoaparate, očala in podobno - skupaj tako v torbi samo moški v povprečju nosijo za 880 britanskih funtov izdelkov. A to še zdaleč ni vse. V torbo moški spravijo tudi povsem "ženske" predmete - zobne ščetke, pižamo, spodnje perilo, pribor za britje in podobno.

"Raziskava nedvoumno kaže, da so tudi moški prepoznali praktičnost tega, da nosiš vse na enem mestu, sploh ko gre za drage predmete," pravi urednica spletne strani Anita Naik.