Kendall se v baletnih copatkah ni znašla najbolje. Foto: Reuters
Kendall se v baletnih copatkah ni znašla najbolje. Foto: Reuters

Kendall Jenner, ki gradi uspešno manekensko kariero, je dokazala, da se kot plesalka ne znajde najbolje. 20-letnica je v različnih baletnih oblekah v videu, ki ga je posnel španski Vogue, namreč precej nerodno poskakovala po plesnem studiu. Zato ne preseneča, da video ni naletel na pozitiven odziv.

"Video očitno prikazuje fantazijo deklice, ki si želi biti balerina. To je sicer čisto v redu, ampak izkušenim očem se celoten video zdi precej žaljiv do plesalcev, ki svoje celotno življenje posvetijo tej zahtevni umetnosti," je zapisala blogerka za revijo Dance Spirit. Mnogo očitkov na račun ponesrečenega videa pa se je zvrstilo tudi na družbenih omrežjih, kjer so video označili za "grozljiv", nekateri pa so celo zahtevali opravičilo Vogua in Kendall.

Čeprav je Vogue v preteklosti večkrat sodeloval z odličnimi baletniki, med drugim so za modno revijo pozirali tudi Rudolf Nureyev in David Hallberg, Teen Vogue pa je celotno serijo videoposnetkov posvetil miamijski baletni šoli, so tokrat udarili mimo.

Plesni poznavalci opozarjajo tudi, da je Kendall vse skupaj prikazala precej bolj lahkotno, kot je v resnici, saj balet vključuje predvsem veliko trdega dela in odrekanja in veliko manj "tekanja okoli".