Ekstremni
Ekstremni "lepotni ideali". Foto: YouTube

Fraza označuje presledek med notranjim delom stegen, ki se pri nekaterih ženskah ohrani tudi, kadar kolena tiščijo skupaj. Mediji so o slavni vrzeli začeli poročati po modni reviji znamke Victoria's Secret leta 2012, na kateri so se pojavile številne suhljate manekenke s presledkom med stegni.

Tako so tvorile neka nova pojmovanja popolnega telesa, težava pri tem pa je, da številna dekleta s tem spodbujajo k hujšanju, ki lahko privede tudi do motenj hranjenja. Pri tem se le malo deklet zaveda, da vrzel ni le posledica vitke postave, ampak je tudi genetsko pogojena, tako da nekatere osebe presledka ne bodo imele, tudi če so zelo suhe.

Prav to pa je glavni razlog za številne kritike, ki so se pojavile na spletu po objavi videa z naslovom The Magic Gap (čarobna vrzel), ki ga je posnel Aroch. V njem prikazuje suhljate noge in vrzel med stegni, v ozadju pa lahko poslušamo odgovore naključnih ljudi, ki jih je vprašal, kaj mislijo, da je čarobna vrzel. Odgovori nakazujejo na to, da izraz ljudem ni poznan in ga nikakor ne povezujejo s presledkom med stegni (vsaj do objave videa ga niso).

Fotograf je dejal, da s posnetkom ni želel častiti vrzeli, ampak da je šlo le za neke vrste komentar, da je pravzaprav želel pretresti pomen tega fenomena. Vendar je s svojim pojasnilom le še bolj razburil.

Charlotte Hilton Andersen, avtorica knjig o zdravi prehrani in fitnesu, je dejala, da video ni nič drugega kot fetišistično prikazovanje manekenk z vrzeljo brez kakršnega koli kritičnega komentarja. Na spletni strani Shape.com je zapisala, da je Aroch s tem, ko je vrzel med stegni poimenoval za magično, presledek naredil še bolj všečen.

Modna novinarka Tyler McCall je bila še ostrejša. Zapisala je, da video promovira motnje hranjenja. Veliko mladih deklet namreč deli slike manekenk, kot so te v spornem videu, in ob njih pišejo: "Kako sem odvratna, moja stegna so tako debela, ves čas se drgnejo in dotikajo." To nakazuje na to, kako občutljiva je ta tema, je še komentirala McCallova.