Karlie Kloss (druga z leve) in Doutzen Kroes (v sredini) v družbi drugih angelčkov. Foto: EPA
Karlie Kloss (druga z leve) in Doutzen Kroes (v sredini) v družbi drugih angelčkov. Foto: EPA

slovito znamko spodnjega perila Victoria's Secret.

Klossova, 22-letna Američanka, ki je pogodbo z angelsko modno znamko podpisala leta 2011, in vodilni pri Victoria's Secret so se dogovorili, da ji pogodbe ne podaljšajo, kar je bilo za poznavalce precejšnje presenečenje, saj je bila Karlie pred leti prva lepotica, ki je takoj dobila prestižno (in donosno) angelsko pogodbo. Druga dekleta so morala najprej prestati "poskusno" obdobje, preden so postale Viktorijini angelčki.

22-letnica prezaposlena za VS
"S Karlie sva se dobila že pred nekaj meseci in se med drugim pogovarjala tudi o tem, kakšni so njene želje in cilji v življenju in karieri," je v izjavi za US Weekly pojasnjeval direktor modne znamke Ed Razek. Dodal je: "Med pogovorom se je izkazalo, da Karlie nima toliko časa, kot bi ga od nje zahtevale naše številne obveznosti. Čeprav neradi, smo se na koncu strinjali, da bo za vse bolje, če pogodbo prekinemo."

Klossova, ki je bila pred kratkim sprejeta na newyorško univerzo (NYU), ima med drugim tudi svojo dobrodelno znamko piškotov (Karlie's Kookies), donosno pogodbo z L'Oréalom in priložnostne pogodbe s številnimi drugimi modnimi hišami.

Doutzen Kroes se vrača v Evropo
Že pred dvema mesecema pa je angelski druščini prav potihoma v slovo pomahala nizozemska lepotica Doutzen Kroes, ki je z ameriško znamko modnega perila sporazumno prekinila pogodbo, "ker je dobila donosno priložnost v Evropi, ki pa bi bila v nasprotju z interesi z njenimi obveznostmi pri VS-ju", je pojasnjeval Razek.

Obenem je ostro zavrnil namige, da so 30-letnico odpustili. "Ni res. Nobene sovražnosti ni bilo. Nobenih neumnosti, ki jih berem na Instagramu," je dejal. "Dobila je res odlično priložnost in sem hotel biti pošten do nje kot človeka, ki ga obožujem in spoštujem." Za kakšen posel gre, za zdaj ni jasno, saj Kroesova Razekovih trditev ni komentirala.

Angelska krila bodo od zdaj nosile le še Candice Swanepoel, Lily Aldridge, Behati Prinsloo, Alessandra Ambrosio in Adriana Lima.