Charlotte je 'kriva' za črno obrobo okoli oči, ki je postala zaščitni znak manekenke Kate Moss. Foto: EPA
Charlotte je 'kriva' za črno obrobo okoli oči, ki je postala zaščitni znak manekenke Kate Moss. Foto: EPA
Vizažistka bo predstavila pet dnevnih in pet večernih slogov ličenja. Foto: EPA

"Vedno sem sanjala o tem, da bom imela lastno kolekcijo ličil. Po 21 letih v tej industriji sem presrečna, da sem to končno uresničila," je na svoji spletni strani zapisala Charlotte.

Rdečelasa Angležinja pravi, da je magičnost ličil spoznala pri 13 letih, ko je prvič uporabila maskaro: "Takrat sem doživela razodetje - s pomočjo ličil se vsaka ženska lahko počuti čudovito in je tako tudi videti." Kmalu po tem se je z Ibize, kjer je živela s starši, preselila nazaj v London in postala pomočnica vizažistke Mary Greenwell.

Danes Charlotte sodeluje s priznanimi manekenkami, s Kate Moss sta tudi dobri prijateljici, in fotografi, kot so Mario Testino in Mert and Marcus, ter modnimi revijami. Lani pa je svoje znanje začela deliti tudi z 'navadnimi smrtniki' prek svojega programa na YouTubu. Tam redno objavlja videoposnetke, v katerih razkriva, kako doseči želeni make up.

Za svojo linijo ličil se je Charlotte odločila, ker želi omogočiti vsaki ženski, da se počuti kot zvezda. "Lepota je klub, ki je dostopen vsem," trdi Angležinja. Linija ličil pod imenom Charlotte Tilbury Beauty bo uradno odprtje doživela 2. septembra.

Vizažistka je kolekcijo oblikovala na podlagi desetih modnih arhetipov (od vintage zapeljivke do zlate boginje), ki se znova in znova ponavljajo in zadovoljijo vsak okus, pravi. Poleg ličil je Charlotte za vsak tip ličenja ustvarila tudi posnetek, ki bo uporabnicam pomagal doseči želeni videz.

Med izdelki bo na voljo tudi 'čudežna krema', ki jo je Charlotte sestavila sama in delila s številnimi zvezdniškimi prijateljicami. Krema ustvari prijeten lesk kože, poleg tega pa kožo tudi ščiti in služi kot odlična podlaga za ličila, je komentiral vizažist Wayne Goss.

Kdo bo prvi obraz reklamne kampanje za linijo ličil, še ni znano, saj Charlotte manekenke ni želela razkriti. Čeprav so mnogi domnevali, da bo ličila predstavila katera izmed njenih zvezdniških prijateljic, pa vizažistka pravi, da gre za nov obraz. "Našla sem svež obraz, ki lahko predstavi vse različne sloge znamke. Je omamno lepa in pravi kameleon," je zapisala Charlotte in dodala: "Brez dvoma jo bomo v prihodnosti še velikokrat videli."