24-letnik velja za odkritje letošnjega leta. Foto: Uradna Facebook stran izvajalca
24-letnik velja za odkritje letošnjega leta. Foto: Uradna Facebook stran izvajalca
Nastopil je tudi na festivalu Lollapalooza. Foto: Uradna Facebook stran izvajalca

Fant iz Tempe gradi skladbe na svojem raskavem, skoraj grungovskem glasu, pesmi pa so podkrepljene s kitarskimi riffi, ki združujejo kakovost Dinosaur Jr. z instantno - pankovsko naravnano - vokalno linijo. Čutiti je tudi vpliv The Black Keys. Pozornost privablja tudi z besedili in verzi, kot je: "I said God must love everyone/Even the ones the church loves the least." (Rekel sem, da mora Bog ljubiti vse,/celo tiste, ki jih cerkev zadnje.)

Je glas novega vala iz New Orleansa. Odrastel je v Tempi, kjer je končal srednjo šolo Hillsborough. Potem ko je nekaj časa živel v Gainesvillu in New Orleansu, se je preselil nazaj v Tempo. Tam je združil moči z bobnarjem Maxom Nortonom in bluzovski garažni duet je privabil pozornost založbe ATO Records, kjer bo v prihodnjih dneh izdal prvenec.

"Decembra 2012 sem imel v Tempi prvi koncert v življenju. Z Maxom sva odigrala par nastopov in bilo je boljše, kot sem si kdaj zamišljal,"
je dejal v nedavnem pogovoru za portal TempaBay.

Zdaj odšteva dneve do izdaje albuma, za katerega pravi, da so ga začeli snemati brez pričakovanj. "Veliko skupin načrtuje, kaj bodo počeli v studiu, mi pa smo imeli samo en zvezek z nekaj notami. V šestih dneh smo posneli boljši izdelek, kot bi si lahko sploh zamislili. Nama z Maxom sta se pridružila baskitarist in klaviaturist in posneli smo skladbe, ki sem jih napisal v svoji sobi na akustični kitari in jih preigraval že nekaj časa," je dejal Booker.

Iz klubov na Lettermana
Opazil ga je prvi mož razpadlih The White Stripes in ga popeljal na turnejo. Širši javnosti se je predstavil v oddaji Davida Lettermana. "Ne pričakuješ, da boš igral nekega dne z nekom, ki ga imaš pri 13 letih na plakatu sredi sobe," je turnejo z Whitom opisal Booker.

Njegov singel Violent Shiver označuje Washington Post za potencialno pesem tega poletja.