Album bo izšel prihodnje leto. Foto: EPA
Album bo izšel prihodnje leto. Foto: EPA

Temnolaska je sicer pred kratkim že izdala novo pesem, priredbo skladbe britanske skupine Keane z naslovom Somewhere Only We Know, ki jo je posnela v sklopu božične oglasne kampanje za podjetje John Lewis in za katero že napovedujejo, da bo na Otoku postala velika praznična uspešnica.

Svoj prvi album po It's Not Me, It's You iz leta 2009 pa pevka napoveduje s povsem drugačno skladbo. Kot je dejala, bo novi album imel nekaj feminističnih pogledov. "To ni album, ki sporoča, da sem zdaj mama. Je album, ki opogumlja in ima malo feminističnega vzdušja. Še vedno sem ostala jaz in tudi kakšna kletvica se najde," je povedala Lily.

Pesem Hard Out Here govori o neenakosti med ženskami in moškimi, med drugim 28-letnica zapoje: "Če ne nosiš številke šest in nisi lepa, bolje zate, da si bogata ali pa da dobro kuhaš. Verjetno bi morala malo shujšati, saj ne vidimo tvojih kosti. Verjetno bi si morala nekoliko 'popraviti' obraz ali pa boš končala sama."

Duhovit videospot je Lily posnela z režiserjem Christopherjem Sweeneyjem, ki je sodeloval že z Lano Del Rey, Willom Youngom, Sophie Ellis Bextor in drugimi, v njem pa se pevka norčuje iz Miley Cyrus (plesalke, ki migajo z zadnjicami) in Robina Thickeja ter njegove uspešnice Blurred lines (napis s srebrnimi baloni).

Allenova se je po štiriletnem premoru, med katerim se je posvetila družini (z možem Samom Cooperjem sta dobila dve hčerki) in svojim modnim butikom v Londonu, vrnila v značilnem provokativnem slogu. Njeni novi skladbi in oglasni pesmi lahko prisluhnete spodaj.