Pred slabim letom dni sta nastopila na Kongresnem trgu v Ljubljani. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin
Pred slabim letom dni sta nastopila na Kongresnem trgu v Ljubljani. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin
Luka Šulić
Luka je dejal: 'Čas bo pokazal svoje, lahko da se bova čez pet let počutila čisto drugače, da bodo prišli novi izzivi, želje, da bova iskala nove poti v izražanju.' Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin

Godalna virtuoza sta v pogovoru z novinarko Karin Sabadin v oddaji Dobro jutro na TV Slovenija dejala, da stalno potujeta in da sta v letalu skoraj doma. Zato sta bila posebej vesela, da sta po obisku Avstralije in Japonske prišla v Trst, tako blizu domačim tlom.

"Trst je čudovito mesto. Smo v Italiji, a tu živijo Slovenci, Hrvati, ljudje iz vseh držav Balkana. Počutim se, kot bi bili doma. Trst je zelo blizu Pulja, od koder sem doma, sem smo prihajali zelo pogosto. Vsako soboto po nakupih, dokler se niso razbohotila nakupovalna središča tudi pri nas. Pa še brat študira v Trstu," je dejal Hauser, Luka, sicer Štajerec, pa je dodal: "Moja mama je iz Izole, tako da sem tudi jaz povezan s Trstom. Zelo sva počaščena, da lahko predstavljava ta prostor in kraje po svetu, da počneva v življenju to, za kar sva se trudila, pred toliko ljudmi po vsem svetu, to je res blagoslov."

"Bilo je kot v pravljici"
Violončelistoma je življenje spremenila priredba uspešnice Michaela Jacksona Smooth Criminal, nadaljevalo se je z nastopi z legendarnim Eltonom Johnom, ki sta ga spremljala na turneji, vse od takrat pa se njun pohod na svetovno glasbeno sceno le še nadaljuje. Nastopila sta na številnih svetovnih glasbenih odrih in dogodkih.

Hauser se še vedno spominja večera, ko sta na YouTubu objavila "tisti" posnetek: "Vedela sva, da je v tem posnetku nekaj posebnega, nekaj razburljivega. Nekaj, kar lahko pritegne veliko maso ljudi. Nisva pa si predstavljala, da se bo vse odvijalo tako hitro in bliskovito. V nekaj dneh se nama je življenje povsem spremenilo, obrnilo na glavo. Vse najboljše ponudbe, ki bi se nama lahko zgodile, so naju dejansko dosegle čez noč. To je bilo kot v pravljici."

"Še večji izziv je vztrajati"
Šulić je prepričan, da je ključ njunega uspeha interakcija med njima - pa tudi energija. A uspeh čez noč je lahko tudi velika past: "Vesela sva, da sva se iz senzacije na YouTubu uspela razviti v nekaj resnega. Koncerte imava po vsem svetu, nastopava, snemava albume, sodelujeva z drugimi. Na začetku sva imela veliko veliko srečo, a še večji izziv je vztrajati, se razvijati in to negovati."

Pomembno pa je tudi, da drug drugega priganjata, da ne zaspita: "Še vedno sva si konkurenca. Ves čas je prisoten tekmovalni duh med nama, kar je dobro, saj drug drugega spodbujava k odličnosti. S tem na odru ustvarjava določeno napetost, kar je zanimivo tudi ljudem. Ampak gre za zdravo napetost."