Obleko so izdelovali pet ur, pravi Bleona. Foto: Reuters
Obleko so izdelovali pet ur, pravi Bleona. Foto: Reuters
Bleona želi uspeti v ZDA. Foto: Facebook Bleona Qereti
Rihanna
Bleona je šla še korak dlje od barbadoške pevke Rihanne. Foto: Reuters

Do podelitve ameriških glasbenih nagrad za albansko Madonno, kot jo je poimenoval New York Daily News, oziroma za mednarodno popzvezdnico, kot so jo poimenovali organizatorji nagrad, ni vedel skorajda nihče. Zdaj pa o njej piše ves svet. Vsi se sprašujejo, kdo je temnolaska, ki je na velikem glasbenem dogodku čez lužo opozorila nase s svojo prosojno toaleto, ki bolj malo prepušča domišljiji.

"Ribiška mreža", ki so jo izdelovali pet ur - obleka je po njenih besedah haute couture kreacija oblikovalke Shahle Dorriz, je vse, kar je Albanka dala nase. Bradavički je prekrila z nalepkami, oblečene pa je imela le posrebrene tangice.

Albanka, ki od leta 2009 živi v ZDA, leta 2011 je postala ameriška državljanka, je zanimanje medijev po goli predstaviti izkoristila kar se da najbolje - le nekaj ur po podelitvi glasbenih nagrad je prek družbenih omrežij objavila svoj singel F*** You I'm Famous.

Bleonini starši ne zapuščajo doma
In če si 35-letna Bleona, udeleženka resničnostnega šova Euros of Hollywood, obeta uspeh z golim poziranjem, pa nad njenim početjem niso niti najmanj zadovoljni njeni starši, ki zaradi sramu ne zapuščajo stanovanja. "Ko sem jim povedala, zakaj je dobro, da pišejo o meni, so mi dejali: 'Kaj govoriš! Včeraj si bila gola.' Povedala sem jim, da je vse v redu, naj mi zaupajo," je povedala za Us Weekly Bleona. Starši so sicer bili proti njeni pevski karieri, pri 13 so ji zabičali, da mora v finančno šolo, na koncu pa je v Tirani zaključila študij dramaturgije in scenskih umetnosti.

Čeprav je večina njeno obleko označila kot modni spodrsljaj, manjkala ni niti oznaka vulgarno, je Albanka tisti večer le prejela eno pohvalo, in to od igralca Jamieja Foxxa. "Rekel je, da sem čudovita," je povedala starleta, ki si po uspehu doma želi uspeti tudi čez lužo, pa naj to zahteva kar koli.

Slavni "prijatelji" - od Donalda Trumpa do Timbalanda
Pri tem ji bodo morebiti pomagala tudi njena poznanstva, nad njenim petjem naj bi se navduševal tudi ameriški mogotec Donald Trump, ki jo je po nastopu v njegovem klubu Mar A Lago, predstavil glasbenemu producentu Davidu Fosterju. Ta je sodeloval s Celine Dion in pokojno pevko Whitney Houston.

Bleona, ki govori angleško, albansko, italijansko in nemško, je v svoji domovini izdala kar osem albumov, zadnjega z naslovom Mandarin leta 2007, ki so ga prodali v nakladi več kot 800.000 izvodov, zato se je odločila za prodor na tuji trg. V ZDA je izdala štiri single z naslovom Show Off, Without You, Pass Out in Take It Like A Man, sodeluje pa tudi s priznanim producentom in raperjem Timbalandom (sodeloval je z Jay-Z-jem, Nasom, Ludacrisom, Madonno, Rihanno, One Republic ...), ki pa sprva z njo ni želel sodelovati. Na koncu ga je le uspela prepričati, v nedavnem intervjuju za Attitude Magazine pa je povedala še, da bi rada sodelovala z didžeji Calvinom Harrisom, Davidom Guetto in Aviciijem.

Na IMDb-ju je zapisano, da je imela leta 2012 manjšo vlogo v seriji True Justice s Stevenom Seagalom v glavni vlogi. Igro izpolnjuje pri enem najboljših hollywoodskih učiteljev igre, tako da si v prihodnosti želi tudi igralskega uspeha.