V 124. Avtomobilnosti smo govorili o tem, zakaj moramo v prometu z drugimi udeleženci vzpostaviti očesni stik. Foto: MMC RTV SLO
V 124. Avtomobilnosti smo govorili o tem, zakaj moramo v prometu z drugimi udeleženci vzpostaviti očesni stik. Foto: MMC RTV SLO

V 124. oddaji smo vam pokazali, zakaj se v prometu splača vzpostaviti očesni stik z drugimi udeleženci.

Nato smo se preselili v prave zimske razmere, kjer smo testirali prav posebno pnevmatiko, in to s športnimi terenskimi vozili, ki jih je na cestah vedno več.

V avtomobilskih novicah smo vam na malce nenavadni lokaciji predstavili čisto novi opel combo, napovedali prvenstvo s formulami, v katerem bodo tekmovale zgolj ženske, ter si pogledali, kako je Land Rover s samovoznim avtomobilom prevozil obvoznico okoli Coventryja.

Nato smo vam pokazali test potniškega kombija ford tourneo custom. V nadaljevanju oddaje pa audija, v katerem vas bodo na cesti imeli za politika, in cactusa, s katerim se vozite kot na leteči preporogi. A predvsem smo se pridružili karavani, ki je za pot od Ljubljane do Polzele potrebovala šest ur. Težka je bila namreč kar več kot 500 ton.

Test zimake pnevmatike Foto: MMC RTV SLO
Ford tourneo custom Foto: MMC RTV SLO
Audi A6 Foto: MMC RTV SLO
Citroën C4 cactus Foto: MMC RTV SLO
Cestni prevoz 500-tonskega tovora Foto: MMC RTV SLO