Zabava
melania
Cerar je povedal, da so pogovori s prvo damo ZDA vedno prijetni. Foto: Reuters
melania
Po slikah sodeč je Melania največ časa preživela v družbi francoske prve dame Brigitte Macron. Foto: Reuters
melania
Mojca Stropnik, partnerica premierja Mira Cerarja, in Melania naj bi "pristen človeški stik" našli že na lanskem zasedanju vrha Nata. Foto: Reuters

Dodaj v

Cerar o druženju z Melanio: "Lahko smo ponosni, da imamo prvo damo ZDA iz Slovenije"

Melania na obisku v Evropi
12. julij 2018 ob 17:31
Bruselj - MMC RTV SLO, STA

Ameriška prva dama je tudi v okviru tokratnega obiska Evrope pritegnila veliko pozornosti. V Bruslju je z njo govoril tudi premer Miro Cerar, še več časa pa je z njo preživela Cerarjeva partnerka Mojca Stropnik.

Medtem ko je na zasedanju vrha zveze Nato s svojimi kritikami in izjavami največ pozornosti pritegnil ameriški predsednik Donald Trump, je bilo ob robu zasedanja, na dogodkih za spremljevalke in spremljevalce političnih voditeljev, največ oči usmerjenih v ameriško prvo damo Melanio.

"Z veseljem spoznava ljudi in predstavlja Združene države Amerike," je ob obisku Evrope v izjavi za javnost povedala Melanijina tiskovna predstavnica. "Poleg tega je zanjo izredno pomembno, da ob tem, ko pozitivno predstavlja našo državo, tudi izkazuje spoštovanje državam, ki jih obišče," je še dodala.

Melania se je v sklopu obiska Bruslja udeležila srednega koncerta za soproge političnih voditeljev, ki so ga gostitelji priredili v glasbeni kapeli kraljice Elizabete v Waterlooju, zvečer pa je svojega moža spremljala na uradni večerji. Na večernem dogodku se je Melania družila s številnimi svetovnimi voditelji in njihovimi spremljevalkami in spremljevalci.

Cerar: "Zdaj se že kar dobro poznamo"
Da je govoril z ameriško prvo damo, je potrdil tudi slovenski premier Miro Cerar."Lahko smo ponosni, da imamo prvo damo ZDA iz Slovenije, ki ni pozabila slovensko. Nasprotno, zelo dobro govori in vedno je vesela, ko se pogovarjamo o naši domovini," je dejal.

Cerar je pojasnil, da se je z Melanio pogovarjal v sredo, več časa pa je z njo preživela njegova partnerica Mojca Stropnik, ki se je z Melanio že spoznala na prejšnjem vrhu Nata maja lani. "Zdaj se že kar dobro poznamo. Pogovori so vedno prijetni, seveda potekajo v slovenščini," je dejal Cerar. Ameriška prva dama je po Cerarjevih besedah tudi izrazila upanje, da se bodo videli, ko bo prišla v Slovenijo. Na vprašanje, ali je morda povedala, kdaj bo prišla, pa je premier, ki opravlja tekoče posle, odgovoril, da ne.

Danes sta Melania in Donald Trump že odpotovala v Veliko Britanijo, kjer se bo ameriški predsednik sestal s kraljico Elizabeto II. in britansko premierko Thereso May. Britanci ju bodo že danes gostili na slovesni večerji v palači Blenheim blizu Oxforda, kjer se je rodil Winston Churchill.

Utrinke z obiska Bruslja si lahko ogledate v spodnji fotogaleriji.

M. Z.
melania
melania
melania
melania
melania
melania
melania
melania
melania
melania
melania
melania
Prijavi napako
Komentarji
RJSlo
# 12.07.2018 ob 18:24
P. S. Po lepoti, nastopu, eleganci, itd., pa vse prve dame ne sežejo Melaniji niti do kolen.
anny22
# 12.07.2018 ob 17:59
In zakaj bi prišla? Cela družina je tam, ima ameriško državljanstvo, zaseda mesto prve dame in kakor so njo in Trumpa naši mediji blatili pred volitvami, se ne bi čudila, če bi Cerarja s povabilom vred poslala v tri pisane marjetice. Taka bi bila vsaj moja reakcija...
slovenka333
# 12.07.2018 ob 19:41
Izjava Cerarja, da Melanija dobro govori slovensko se mi pa zdi malo smešna. Če je pa po rodu slovenka haloo, kako ne bi dobro govorila!
miranpohar138
# 12.07.2018 ob 20:05
Če bi bila Melania Hrvatica, bi imeli Hrvatje že zdavnaj rešena mejna vprašanja z vsemi sosedi in to krepko v svojo korist. Toliko o slovenskem ponosu!
ap72
# 12.07.2018 ob 21:54
Ramus

tudi v sloveniji so ločili koroška dečka iz svoje družine
damark
# 12.07.2018 ob 21:16
Mislim Slovenci no, kakšni komentarji.
Sramujete se Slovenke
Kar neki.
Jaz pa sem prav ponosen nanjo.
Namesto da bi jo 'izkoristili', vsak dan vabili na obisk, preko nje prišli do poslovnih vezi,... jo pa grajate.
Saj ni čudno, da ne pride, naj samo pogleda te vaše butaste komentarje...
Res kar neki.
gospod iskreni
# 12.07.2018 ob 23:08
Da ti je blizu nekdo, ki ti krade ozemlje, goljufa in izkorišča, to pove vse.
ZooSlo
# 12.07.2018 ob 22:44
Melanija je res fantastična, graciozna! Res je ena najlepših prvih dam in se po gracioznosti postavlja ob bok Jackie.
gospod iskreni
# 12.07.2018 ob 22:21
Slovenci so bolj ponosni na to, da so Hrvati v finalu SP.
Arso
# 12.07.2018 ob 21:40
Ramus

Si pozabil, da je Melanija nagovorila moža, da je
pustil starše z otroki skupaj. Saj je žena in mati
in v redu gospa. Nekaj se je le premaknilo.
d(-_-)b
# 12.07.2018 ob 17:44
.. potrdil tudi slovenski premier Miro Cerar."Lahko smo ponosni, da imamo prvo damo ZDA iz Slovenije, ki ni pozabila slovensko. Nasprotno, zelo dobro govori in vedno je vesela, ko se pogovarjamo o naši domovini,"

No vsaj en jezik pa že mora dobro govorit ...
Arso
# 12.07.2018 ob 21:02
Ramus

Ogabno se je družiti z soprogo človeka, ki zapira otroke v kletke,....


Ali je Melanija tega kriva? Vsak odgovarja sam za svoja dejanja.
God Shammgod
# 13.07.2018 ob 08:16
Mojca Stropnik, partnerica premierja Mira Cerarja, in Melania naj bi "pristen človeški stik" našli že na lanskem zasedanju vrha Nata

Te PR-ovski bullshit stavki so mi pa najbolj smešni.
Arso
# 12.07.2018 ob 19:58
Zanimivo je gledati rusofila Erjavca in Cerarja kako
si ogledujeta prvo damo ZDA Slovenko Melanijo.
Arso
# 12.07.2018 ob 23:54
Melanija je zelo prikupna, uglajena in
elegantna dama. Vesel sem, da je
Slovenka.
pietetnik
# 13.07.2018 ob 08:34
Naši bodo šele, ko bo Trump odšel, videli, kako velik priložnost so zamudili.
Zdaj pa z Melanijo ravnajo tako kot z Janšo in še kom... Ne bodi si ga treba. Škoda besed.
enix
# 13.07.2018 ob 07:09
čudno, da je mmc napisal kaj pozitivnega o Melaniji, ogromno zamujamo zaradi zgrešene leve politike
dalton1
# 13.07.2018 ob 01:42
Melania je prava kraljica kjer koli se pojavi, lepa, intelegentna in človeška, vi pa nakladajte karkoli hočete. Tudi če ne bi bila Slovenka bi govoril isto.
gospod iskreni
# 13.07.2018 ob 00:05

Ti, če si navijal za Angleže, si podpiral državo in celo njeno politiko? In vsakič, ko si navijal na SP za kateregakoli, si ga s tega vidika? Koliko ti je država všeč? Lol. No, če je tako, potem itak sploh nisi navijač nogometa, ampak politični navijač.


Jaz ne navijam za drugo reprezentanco, kot je Slovenija. Mogoče mi je kakšna všeč, navijam pa ne. Sem ti že odgovoril, pri Hrvaith je politika enaka nogometu, to je dokazala Kolinda, to dokazujejo navijači, to se vidi na vsakem koraku. Zato tudi izpostavljam te zadeve.

Možno, da je Melanija toliko plitva, da ji več pomeni Hrvaška kot lastna domovina. Jaz tega ne vem, ti pa tudi ne, domnevaš (precej grda domneva o Melaniji, moram reči).
Ja, jaz ploskam sosedom za finale, velik dosežek je, kakorkoli obračaš. Privoščim tudi ljudem vse to rajanje. Ti pa pač ne, razumem, ni mi pa kul, ampak saj ni važno.


Mogoče zgolj raje sodeluje z ljudmi, ki je ne žalijo, ponižujejo in pomilujejo. Za tebe je plitva, za mene človeška. Ti ploskaš državi, ki deluje proti tvoji državi, obenem pa kritiziraš človeka, ki bi lahko deloval za tvojo državo in ni nikoli deloval proti tvoji državi. Temu se reče hinavščina najvišje klase.
seb123
# 12.07.2018 ob 21:05
"Pristen človeški stik med partnerico Mira Cerarja in Melanio" ... Jao, kakšne agitprop nebuloze prodajate.
TineB
# 13.07.2018 ob 09:21
Ko gledaš te posnetke po TV in fotografije, je jasno, da je ta naš Cerar res en lolek. Tam kroži naokrog ves zgubljen med ostalimi, z nikomer se ne pogovarja, kot bi bil neviden. Samo nekaj se v tri dni reži, kot bi bil zaostal.

Ni čudno, da ne dosežemo nič, če taki loleki iz Slovenije hodijo naokrog na sestanke. Družabno štorasti, nekomunikativni, s prezenco in karizmo ožete limone, brez zvez in poznanstev itd.

Sploh se nezavedamo tega, ko volimo na volitvah - da nas bodi ti predsedniki vlade in ministri zastopali v Evropi in svetu! In če ne znajo stikov navezati z drugimi voditelji, je to tako, kot da jih ni tam. Hrvati nas tu šišajo 100 na uro s Kolindo in Plenkijem, ki vedno kramljata z vsemi na teh sestankih. Medtem ko naš Miro kroži z nasmeškom in v tišini naokrog kot kak kelnar.
Binder Dandet
# 13.07.2018 ob 08:50
""Lahko smo ponosni, da imamo prvo damo ZDA iz Slovenije, ki ni pozabila slovensko."

20 let je v zda. Saj je niso odpeljali pri 4 letih.:) A to je sam od sebe to ven butnil ali na novinarsko vprašanje? Ali obstaja oseba na tem svetu, ki je pri 20ih šla od doma in pozabila materni jezik?
pietetnik
# 13.07.2018 ob 08:35
Jeličnič gre v posle z Azarbejđanom,
Erjavec gre v posle z Rusi,
s Slovenko Melanijo pa nihče noče govoriti!
Žalostna ta politika!
izo
# 13.07.2018 ob 08:18
Kakšna blamaža! Juncker tako pijan, da ni mogel hoditi

kaj pa boš, če ti pride trump v goste, lol. treba se je spustit na njegov nivo razmišlanja.
kok
# 13.07.2018 ob 08:14
Prva dama ZDA slovenka, Slovenija pa brez kakrsnekoli podpore ZDA
OMNIC
# 13.07.2018 ob 08:06
Lahko smo ponosni, da imamo prvo damo ZDA iz Slovenije"

Pa eni to vemo že od kampanje in izvolitve ter inavguracije dalje. Je treba biti Einstein za to? Mene pa moti, da so kontakti med našo politiko in ZDA vrhom tako površni, pa bi lahko bili v luči te "priložnosti" boljši. Tako nam pa vrh ZDA pošilja npr. precej čudne veleposlanike. Pa strogo so "nevtralni" v arbitražnem sporu, kjer bi moral biti prvenstvo v izpolnjevanju podpisanega, ne pa v politični ekvilibristiki.
zapravico
# 13.07.2018 ob 08:06
Kakšna blamaža! Juncker tako pijan, da ni mogel hoditi.Ni čudno da gre vse v Q
MJ-23
# 13.07.2018 ob 02:54
Ponosni? Poslušal sem njene govore pred volitvami o tem kako je mogla v Ameriko pobegnit iz revne komunistične države. "Manekenka" je pa pobegnila v postlo 40 let strajšega miljarderja. Prva dama? Moji frendi in Klemen Klemen mamo en drug izraz za take ženske.
DAbears
# 13.07.2018 ob 01:38
Slovenci smo ponosni na Melanijo
edini ki niso so nevosclivi juznaki ki zivijo v sloveniji se hranijo z slovenskim kruhom in pluvajo po vsem kar je slovensko
gospod iskreni
# 13.07.2018 ob 00:09
Mimogrede, ti si se spotaknila ob mene. Ocitno si se počutila nagovorjeno.
gospod iskreni
# 12.07.2018 ob 23:32
Mislim, da obstaja milijon drugih tem, ki jih lahko očitaš Melaniji. Še vseeno se ne more primerjat s podpiranjem države, ki ima lastnosti, ki sem jih omenil. Nogomet je pa izgovor, tam je nogomet enako poliitika enako narod. Melanija ima sigurno moč, da naredi veliko za Slovenijo. Vendar imamo Slovenci raje Hrvaško, tako Hrvaška izkorišča Melanijo da dosega zmage proti nam. Ples in ostalih narod pa ploska.
Bubbles
# 12.07.2018 ob 23:15
zanimivo poročanje...o blamaži drunkerja, ki se je opotekal pa niti besedice?
sas
# 12.07.2018 ob 22:20
Turško prvo damo malo zebe?
zapravico
# 13.07.2018 ob 07:19
Joj kaj sta se korl in miro slinila okoli Melanije.Včasih so jo pa pljuvali,da je vzela trumpa zaradi denarja,zdaj so pa tiho ko riti.
bori
# 13.07.2018 ob 02:55
"..biti v prisotnosti..".. biti..
Ples
# 13.07.2018 ob 02:50
@bori
pravzaprav si, kjer so misli..

Ja, v glavnem. Ampak tudi misli so samo produkt, lahko so res avtentične, lahko pa nezavedno prekopirane ...
Možgani so racionalni, obdelujejo ves input podatkov in vse pretekle dogodke ... pragmatični so, pomagajo, pogosto, ne pa vedno in ne vedno zares. Včasih so v veliiiiki zmoti.
Skratka, po moje ni vse v možganih, to je, v računalniku, ampak je pred tem - in predvsem nekaj . drugega. "21 gramov".
bori
# 13.07.2018 ob 02:31
Ples
Isto je.
Ne vedno, seveda :)
Če si pristen, si tudi prisoten - v večini primerov.
Če pa si prisoten, fizično, pa to še nič ne pomeni.

Tnx, ja.. če si pristen, si prisoten. Mislim, da je 'nujno.'
Biti samo fizično nekje.. je pa itak prazno.. pravzaprav si, kjer so misli..
Ples
# 13.07.2018 ob 02:17
@bori
Isto je.
Ne vedno, seveda :)
Če si pristen, si tudi prisoten - v večini primerov.
Če pa si prisoten, fizično, pa to še nič ne pomeni.
bori
# 13.07.2018 ob 01:23
Ples
Možno, da je Melanija toliko plitva, da ji več pomeni Hrvaška kot lastna domovina. Jaz tega ne vem, ti pa tudi ne, domnevaš (precej grda domneva o Melaniji, moram reči).

Zelo veliko pove o njej že samo to, da sin govori Slovensko.
.. pa tam govorijo s Cerarjem in ostalimi Slovensko.
... ker verjetno, če bi šel naš janez na obisk, bi morali z njim Ingliš.. da global world anderstend.. 'The govor*™ ...'

*.. joj.. tega me morm pozabiti.. vedno me nasmeji.. 'The govor'.. LOL..
bori
# 13.07.2018 ob 00:42
Nič bat.. Cerar je v imenu naših resnicarjev in domoljubov podaril Melaniji knjigo požarja in omerze.. kako je ona takrat živela tu v krutem totalitarizmu. Sam da bo vedela svojo resnično zgodbo.. Natisnili so tudi nekaj prevodov v azbuki, v Ruščino pa jo je prevedel Zmago.
Brannigan
# 13.07.2018 ob 13:34
Ko gledaš fotografije se zdi, da se je turkinja izgubila... prav izstopa.
Včasih je bila tista, ki je pokazala gležnje, "čudna".
danes
# 13.07.2018 ob 12:15
@TineB - Erjavec pa samo gleda, ker ne razume, o čem teče beseda. Da minister za zunanje zadeve ne zna angleško, je pa res sramotno hudo. To je možno samo v Sloveniji. Zakaj že? Aja, zaradi koalicijske pogodbe. Bravo.
knedlck
# 13.07.2018 ob 11:06
ahahahaha

Vsi voditelji se druzijo na vrhu NATO, pokljanjajo si fuzbal drese... nas miro pa se z melanijo pogovarja...
krneki01
# 13.07.2018 ob 09:03
kok

# 13.07.2018 ob 08:14
Prijavi neprimerno vsebino
Prva dama ZDA slovenka, Slovenija pa brez kakrsnekoli podpore ZDA
..............................
Mi Hrvati ;)
izo
# 13.07.2018 ob 07:57
imajo pa seveda rajši slovanke, ki so (ponavadi) bolj zveste. pa znajo kuhat.
bori
# 13.07.2018 ob 03:18
Ah, Ples.. za teh par gramov si lahko vsak nohte postriže al' lase.. alipa požirek spije.. ;)
The Book 10+100 je pa dobro imeti ;)
iztrd
# 13.07.2018 ob 03:17
Melanija, od kod lepota vaša ...

Slovenščina je lep jezik. Imejmo to v mislih.
Ples
# 13.07.2018 ob 03:11
Vsaj par odstotnih točk, no ... glede na 21 g.
10+100, kaj je že to? Neko leposlovje, se mi zdi :))
bori
# 13.07.2018 ob 03:07
10+100? he he.. ;)
bori
# 13.07.2018 ob 03:05
Kolk misliš? ;)
..lažji raje :) ..mmm..
Kazalo