Na krožnik damo malo zelenjavne sekanice in nanjo postavimo cvetačno-brokolijevo strjenko. Foto: Dobro jutro
Na krožnik damo malo zelenjavne sekanice in nanjo postavimo cvetačno-brokolijevo strjenko. Foto: Dobro jutro

Cvetačo očistimo in jo v slanem kropu skuhamo. Ko je kuhana, jo v mešalniku skupaj s smetano za kuhanje zmeljemo. Dodamo sol, poper in muškatni orešček. Ohlajeni vodi, v kateri se je kuhala cvetača, dodamo agar, zavremo in mešamo. Ko zavre, prilivamo cvetačni pire. Kuhano maso vlijemo v model. Pri brokoliju postopek ponovimo. Za zelenjavno sekanico zelenjavo narežemo na majhne enakomerne kocke. Vse skupaj na hitro popražimo in začinimo. Ohladimo.

Na krožnik damo malo zelenjavne sekanice in nanjo postavimo cvetačno-brokolijevo strjenko.

Zraven serviramo dimljeno postrv ali lososa in posujemo s koprcem ali pehtranom. Odlična hladna predjed.