V Spectru mu družbo dela italijanska igralka Monica Bellucci. Foto: EPA
V Spectru mu družbo dela italijanska igralka Monica Bellucci. Foto: EPA

47-letni igralec je v intervjuju za britanski Time Out na vprašanje, ali bi za vlogo kandidiral znova, odgovoril: ""Zdaj? Raje bi razbil kozarec in si prerezal zapestje." Dodal je: "Ne, trenutno ne. Sploh ne. Prav je tako. Končal sem to, treba je storiti korak naprej."

Na dodatno vprašanje, ali je za vedno končal z Jamesom Bondom, pa je odgovoril: "Najmanj leto ali dve ne želim niti razmišljati o tem. Ne vem, kakšen bo moj naslednji korak, z nikomer se ne dogovarjam o ničemer. Če bi pa še kdaj posnel film o Bondu, pa bi to storil izključno zaradi denarja."

Britanec je status svetovnega zvezdnika dosegel leta 2006 s filmom Casino Royale, v katerem je upodobil Jamesa Bonda. "Vloga Bonda mi je spremenila življenje," je leta 2011 dejal Craig, ki je vlogo tajnega agenta nato prevzel še v filmih Kvantum sočutja, Skyfall in Spectre.

Daniel bo v vlogi Jamesa Bonda nastopil četrtič, najdlje pa sta v vlogi slavnega agenta "zdržala" Sean Connery in Roger Moore - prvi se je v omenjeno vlogo prelevil šestkrat, drugi pa sedemkrat.

Britansko občinstvo bo novo poglavje svojega najslavnejšega agenta prvič videlo 26. oktobra, v slovenske kinematografe pa prihaja 5. novembra.