Vojvodinja Cambriška je čestitala nadobudnemu fotografu. Foto: Facebook
Vojvodinja Cambriška je čestitala nadobudnemu fotografu. Foto: Facebook

Žirijo je navdušil s krasnimi posnetki narave in živali, nagrado pa je osvojil s fotografijo škorpijona na soncu, ki je zahtevala tudi posebno tehniko.

Mali Carlos fotografira že od svojega četrtega leta. Njegova starša obožujeta potovanja in sin ju spremlja, kamor koli gresta. Tako se je navdušil nad opazovanjem živali in narave, čeprav mu ni dolgčas niti na domačem vrtu (blizu doma je posnel tudi zmagovalno fotografijo). Fotografirati je začel za zabavo z navadnim digitalnim kompaktnim fotoaparatom, kmalu pa ga je zamenjal s profesionalno opremo.

Londonski naravoslovni muzej (National History Museum) nagrade najboljšim fotografom narave podeljuje že od leta 1964. Glavno nagrado je letos prejel ameriški fotograf Michael Nichols, ki od leta 1989 sodeluje z revijo National Geographic. Leta 2012 se je odpravil v Tanzanijo, da bi fotografiral leve. Prav ena izmed teh fotografij, ki so nastale tam, mu je prinesla nagrado.

Pozornost pa je zmagovalcem kradla žena princa Williama, ki je na podelitev prišla v svetlomodri obleki Jenny Packham, nekoliko drznejši (krajši), kot je to zanjo običajno. Vse oči so bile uprte v njen trebušček, ki je že nekoliko zaobljen. Vojvodinja in princ namreč aprila pričakujeta drugega otroka.