Dnevi slovenske zabavne glasbe bodo februarja 2016 v Ljubljani. Festival bo zajemal dva tekmovalna večera - izbor pop-rockovkse skladbe in izbor popevke. Foto: Žiga Culiberg Foto:
Dnevi slovenske zabavne glasbe bodo februarja 2016 v Ljubljani. Festival bo zajemal dva tekmovalna večera - izbor pop-rockovkse skladbe in izbor popevke. Foto: Žiga Culiberg Foto:

RTV Slovenija od prijaviteljev pričakuje sodoben in profesionalen pristop pri besedilu, glasbi in izvedbi brez žanrskih omejitev (rock, pop, soul, etno, r&b, džez, šanson …).

Na festival Dnevi slovenske zabavne glasbe se lahko vsi zainteresirani prijavite prek spletnega obrazca. Upoštevane bodo vse popolne prijave z vsemi zahtevanimi prilogami, ki bodo naložene prek omenjenega obrazca. Celotna razpisna dokumentacija je objavljena na spletni strani.

Rok za prijavo je do vključno srede, 30. septembra 2015, do polnoči.

Uredništvo Razvedrilnega programa Televizije Slovenija je na spletni strani RTV Slovenija in na teletekstu na strani 277 objavilo javni razpis za sodelovanje na festivalu Dnevi slovenske zabavne glasbe 2016.

Festival Dnevi slovenske zabavne glasbe bo februarja 2016 v Ljubljani. Zastavljen je kot dolgoročni glasbeni projekt festivalskih večerov, s katerim bo RTV Slovenija ponudila prostor glasbenim ustvarjalcem in izvajalcem različnih glasbenih žanrov. S projektom želi spodbuditi razvoj slovenske popularne glasbe, večno žlahtnost popevk pa nadgraditi z novimi glasbenimi smernicami in zajeti širok krog ustvarjalcev različnih glasbenih žanrov.

Izbor popevke ...
RTV Slovenija se je odločila, da letošnji festival Slovenska popevka preseli na začetek prihodnjega leta in ga vključi v prvo izvedbo festivala z delovnim naslovom Dnevi slovenske zabavne glasbe 2016. Na izboru popevk bodo avtorji in izvajalci glasbeno podobo svojih pesmi nadgradili z odličnimi instrumentalnimi zmožnostmi, ki jih ponuja veliki revijski orkester, sestavljen iz Big Banda RTV Slovenija in Simfoničnega orkestra RTV Slovenija.

... in pop-rockovske skladbe
Na popolnoma novem večeru izbora pop-rockovkse skladbe bodo solisti lahko nastopili ob spremljavi festivalske zasedbe, ki jo bo priskrbela RTV Slovenija, glasbene skupine pa samostojno. Gre za edinstveno festivalsko priložnost predstaviti skladbo v povsem lastnem glasbenem slogu.