Album Bob Dylan - More Blood, More Tracks - The Bootleg Series Vol. 14 bo izšel 2. novembra. Foto: Reuters
Album Bob Dylan - More Blood, More Tracks - The Bootleg Series Vol. 14 bo izšel 2. novembra. Foto: Reuters

Album Blood on the Tracks je ob izidu naletel na različne odzive, pozneje pa je obveljal za enega najboljših Dylanovih albumov tako pri kritikih kot tudi pri oboževalcih. V pesmih se čutijo napetosti, ki jih je glasbenik, ki se je tedaj ločeval od svoje prve žene Sare, doživljal v osebnem življenju. Redkobesedni Dylan, ki je bil tedaj že desetletje pod budnim očesom javnosti, o izvoru svojih pesmi sicer ni želel govoriti.

Album je Dylan najprej v celoti posnel v New Yorku. Ker pa ponekod ni bil zadovoljen z zvokom, se je vrnil v rojstno Minnesoto in nekatere pesmi posnel na novo. Posnetki s snemanja v New Yorku so danes zelo cenjeni pri zbirateljih.

Za seboj ima več kot 50-letno kariero
Kantavtor in nobelovec za literaturo sicer pri 77 letih še vedno koncertira, veliko časa pa posveča tudi ohranjanju svoje glasbe. Izdal je že več svojih še neobjavljenih posnetkov, med drugim je izšel set posnetkov s koncertov v živo, ki vsebuje 36 CD-plošč.

V Minnesoti rojeni Dylan s pravim imenom Robert Allen Zimmerman je v svoji več kot 50-letni karieri z glasom, kitaro, klavirjem in ustno harmoniko raziskoval ameriško glasbeno tradicijo, od folka, bluza, kantrija do gospela, rokenrola in rockabillyja, pa tudi irsko folkglasbo in džez.