Poroka bo 13. junija. Foto: EPA
Poroka bo 13. junija. Foto: EPA

"Veselimo se poroke sredi julija, ko je Švedska prekrasna," so besede, s katerimi je par razkril datum njune sanjske poroke.

Zaljubljenca, ki živita skupaj v predmestju Stockholma Djurgardnu, sta se zaročila konec junija, po tem, ko sta švedski kralj Carl Gustav in švedska vlada - tako zahteva švedska ustava - dala svoj blagoslov. Eden najlepših princev je ob zaroki dejal: "Zelo sem počaščen, da sem zaročen s tem čudovitim dekletom. Sofia je privolila, da bo preostanek svojega življenja preživela z mano."

35-letni princ in šest let mlajša Hellqvistova sta v zvezi od leta 2009. Princ, ki je končal študij gozdarstva in kmetijstva, je znan kot veliki ljubitelj oblikovanja, fotografije in mode, bodoča nevesta "švedskega dvora" pa je končala študij ekonomije in angleškega jezika.

Poroka bo potekala v kraljevski kapeli v kraljevski palači v Stockholmu, kjer se je pred dvema letoma poročila tudi prinčeva mlajša sestra Madeleine.

Carl Philip je tretji v vrsti za švedski prestol, pred njim sta njegova starejša sestra princesa Victoria in njena hčerkica, princesa Estelle.