V sklopu zadnje kariere bo koncertiral kar tri leta. Foto: AP
V sklopu zadnje kariere bo koncertiral kar tri leta. Foto: AP

Poleg tega so v pogodbo zajeti tudi vse njegovo trgovsko blago, menedžment in podeljevanje pravic. Kot so sporočili v uradni izjavi, bodo "dosmrtno zastopali tako vso novo glasbo Eltona Johna kot vse njegovo delo zadnjih petdesetih let". "Ta pogodba predstavlja nov začetek oziroma razširjeno sodelovanje med Eltonom Johnom in založbo in še dodatno širi njuno poslovno partnerstvo," so še zapisali, medtem ko v izjavi niso komentirali nobenih finančnih podrobnosti.

Bravado, posebno podjetje, ki za Universal Music Group skrbi za vodenje posameznih znamk in klientov, bo poskrbelo za celotno oglaševanje in licenciranje glasbenikove zadnje turneje, v sklopu katere bo koncertiral kar tri leta.

Turnejo, na katero se je 71-letnik že odpravil – začel jo je v ZDA –, je poimenoval Farewell Yellow Brick Road. Najbližje nam bo koncertiral v Avstriji, in sicer 1. in 2. maja 2019 na Dunaju in 3. julija 2019 v Gradcu. Na delu turneje ga bosta spremljala sinova, ki bosta ob koncu stara osem in deset let. Za njuno šolanje bo najel učitelje. "Ne želim ju pogrešati in ne želim, da me pogrešata," je pojasnil v izjavi ob najavi turneje.

Elton John je v svoji karieri prodal več kot 300 milijonov plošč in velja za enega najbolj zaželenih koncertnih izvajalcev. Lani je bil prisiljen, da zaradi bolezni odpove devet koncertov v Las Vegasu in Kaliforniji, a je kljub temu odpel sto koncertov.