41-letni igralec in leto dni mlajša poslovna svetovalka Kimberly Brook sta se poročila avgusta leta 2010 v Tel Avivu. Foto: Instagram/James Van Der Beek
41-letni igralec in leto dni mlajša poslovna svetovalka Kimberly Brook sta se poročila avgusta leta 2010 v Tel Avivu. Foto: Instagram/James Van Der Beek
James Van Der Beek
James Van Der Beek je po Simpatijah dobil še nekaj televizijskih in filmskih vlog. Foto: Reuters

Igralec, ki se je v televizijsko zgodovino zapisal po vlogi Dawsona Leeryja v nadaljevanki Simpatije (Dawson's Creek), je fotografijo svoje že sedemčlanske družine delil z oboževalci na Instagramu. Pod njo je zapisal: "Navdušena sva, da je v petek, ravno še pravi čas za dan očetov, na svet privekala nova deklica. V zadnjih dneh sem imel privilegij delati smutije svojim otrokom, ženi pa malinov čas za lajšanje popadkov. S svojim fantom sva delala 'fantovske stvari', dveletnica pa je zaspala tako, kot imam najraje v mojem naročju."

"Namenski prikaz krutosti"
Van Der Beek je nato v dolgem zapisu kritiziral tudi politiko ameriške administracije, ki na meji z Mehiko otroke ločuje od svojih staršev. "V času, ko to pišem, otroke trgajo iz rok svojih staršev. To počne naša vlada. V korist otrok? Ne, nasprotno, za namenski prikaz krutosti, s katero želijo od migracij odvrniti nezakonite priseljence in prosilce za azil. Ne bi bilo prav, da bi z navdušenjem in blaženostjo pisal o svojem novorojenčku, ne da bi se javno postavil proti tej grozoti," je dodal.

James in Kimberly imata tako že pet otrok skoraj osemletno Olivio, šestletnega Joshuo, štiriletno Annabel Leah, dveletno Emilio in tri dni staro Gwendolyn. Igralec na družbenih omrežjih pogosto objavlja fotografije svoje "četice".