Uporaba tobogana je brezplačna. Foto: BoBo
Uporaba tobogana je brezplačna. Foto: BoBo
Vodno veselje na Kongresnem trgu

V Ljubljano se nikar ne odpravite brez kopalk, saj se boste do 21. ure, jutri pa od 10. do 19. ure v središču mesta lahko spuščali po toboganu. Za tiste, ki jih spust po toboganu ne mika, so v okviru dogodka, ki poteka pod sloganom "Sem, kar pijem. Pijem vodo iz pipe", pripravili vodni bar, igranje odbojke, skoke v velikanski akvarij, na Kongresni trg pa se je ob tej priložnosti preselila tudi Odprta kuhna.

Pred uporabo Prima tobogana se je treba registrirati in upoštevati higienska priporočila. Otroci do 8. leta se lahko po toboganu spustijo v spremstvu staršev oziroma skrbnikov. Na prizorišču so postavljene tudi kabine za preoblačenje, a obiskovalcem svetujejo, naj pridejo kar v kopalkah, s seboj pa lahko prinesejo tudi blazine oziroma kopalne obroče, so sporočili iz podjetja Vodovod-kanalizacija.

Dogodek sicer sodi v okvir programa Zelene prestolnice Evrope in kampanje Primovoda, katere namen je ozaveščanje o trajnostnem razvoju in ohranjanju čiste pitne vode.

Za tobogan bodo porabili 70 kubičnih metrov vode, kar je manj, kot je porabijo za proizvodnjo petih kilogramov govejega mesa, je pred kratkim za Televizijo Slovenija povedal Krištof Mlakar, direktor javnega podjetja Vodovod-kanalizacija. "Ker je to zaprt sistem, bo voda krožila in ne bo izpuščena, se pravi, po dveh dneh bo očiščena v naši čistilni napravi in čista vrnjena v okolje," je še dodal Mlakar.

Dogodek ima hkrati dobrodelno noto, podjetje Vodovod-kanalizacija bo v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje 30 otrok iz socialno šibkejših okolij peljalo na počitnice na slovensko obalo.

Vodno veselje na Kongresnem trgu