Gillet z enim svojih ljubljenčkov, aligatorjem Alijem. Foto: Reuters
Gillet z enim svojih ljubljenčkov, aligatorjem Alijem. Foto: Reuters

Philippe Gillet je navdušen herpetolog – ljubitelj plazilcev, zato se jih v njegovi hiši kar tre. Najprej padeta v oči aligatorja Ali in Gator, ki sta tako navezana nanj, da mu ves čas sledita. Ali celo spi s svojim lastnikom v isti postelji, Gator pa si je prenočišče našel ob vratih njegove spalnice. Obiskovalec sreča tudi kobro, ki živi kar v klubski mizici v dnevni sobi, in 50-kilogramsko kopensko želvo, ki "kraljuje" na vrtu.

Gille je dejal, da je aligatorja rešil s farme, kjer bi ju odrli zaradi kože, druge živali pa je kupil od lastnikov, ki so se jih naveličali in jih zapustili. Nekatere so mu poklonila tudi različna društva in prijatelji. Med odraščanjem v Srednjeafriški republiki je bil navdušen lovec, nato pa je spremenil pogled na živali in postal zagrizen borec za ohranitev živalskih vrst. "Nesprejemljivo je, da današnji otroci ne poznajo več razlike med pokemonom in kuščarjem," je dejal.

Večino plazilcev ima v kleti, ker pa gre za mrzlokrvne živali, mora imeti veliko luči, kar ni poceni – njegov mesečni račun za elektriko znaša 2.000 evrov. Zatrdil je, da ima vsa potrebna dovoljenja za nenavadne hišne ljubljenčke in da so najnevarnejše kače skrbno spravljene v terariju za dvojimi vrati.

Gillet pravi, da se sosedje nad njegovimi nenavadnimi sostanovalci ne pritožujejo, prav nasprotno, pogosto se oglasijo na kavi. Tamkajšnji gasilci pa so vseeno previdnejši – imajo navodila nadrejenih, naj tudi v nujnih primerih ne vstopajo v njegovo hišo.

Gilletovo nenavadno druščino si oglejte v spodnji galeriji.