Modularni otok tudi v kopalnici, če imate dovolj prostora zanj. Foto: caesarstone.ca
Modularni otok tudi v kopalnici, če imate dovolj prostora zanj. Foto: caesarstone.ca

Podjetje Caesarstone (davnega leta 1987 je bilo eno prvih podjetij, ki je videlo potencial uporabe umetnega kamna, kvarc, kot element notranjih površin) je združilo moči z večkrat nagrajenim londonskim studiem Raw-Edges Design Studio. Za oblikovne inovacije Yael Mer in Shaya Alkalaya (ki sta sodelovala tudi z nekaterimi velikani v svetu industrijskega oblikovanja - Cappellinijem, Morosom, Kvadratom, Arcom, Mutino) je značilno, da površino preoblikujeta v strukturo samo.

"Vedno teživa k alternativi in vedno dvomiva o klasičnem pristopu k oblikovanju. Če ima v klasični kuhinji površina po navadi vlogo le zgornjega sloja, ki zakriva kuhinjske enote, sva želela narediti površino, ki postane bistvo kuhinje in ki združuje različne elemente na precej nenavaden način," pravita oblikovalca.

Tako sta s kolekcijo modularnih otokov Islands klasično postavitev delovne površine preoblikovala izhajajoč iz površine same. Vanjo sta vgradila posamezne elemente, kot so kuhinjske omarice, kuhinjski aparati in drugi elementi, namesto da bi jih položila na površino ali okoli nje, kot smo vajeni pri klasični kuhinjski postavitvi.

"Kabinet, predalniki ali hladilnik so vedno skriti pod isto masko. Zato sva hotela narediti prav nasprotno. Namesto da bi jih skrila pod neko enakost, sva med njimi naredila razlike. Hotela sva, da ima vsak element ali predmet svojo identiteto, barvo, material in lepoto. Upava, da bodo ljudje spoznali, koliko radosti je v vsakdanjem življenju. Obkroža nas toliko predmetov, ki jih ne bi smeli skrivati," še dodaja Yael Mer.

Modularne otoke sta oblikovala tudi za kopalno kad, mizo za namizni tenis in različne odlagalne površine.

(Foto: promocijsko gradivo caesarstone.ca)