Gwendoline Christie, zvezdnica serije Igra prestolov, je bila nagrajena za svoj modni slog. Foto: EPA
Gwendoline Christie, zvezdnica serije Igra prestolov, je bila nagrajena za svoj modni slog. Foto: EPA
David in Victoria Beckham
Podelitve sta se udeležila tudi zakonca Beckham. Foto: EPA

"Karl Lagerfeld je izjemen, je ena najbolj ikoničnih osebnosti iz sveta mode, pozna ga ves svet. Danes ne praznujemo le desetletja njegovega modnega ustvarjanja za nazaj, praznujemo tudi leta, ki šele prihajajo. V Karlovih rokah bo prihodnost mode izjemna," je ob predaji nagrade povedala Natalie Massenet, predsednica britanskih modnih nagrad.

82-letni modni oblikovalec je najbolj znan kot prvi mož modne hiše Chanel, kjer je kreativni direktor že več kot 30 let. Poleg tega, da je eden najvplivnejših modnih oblikovalcev, je tudi odličen fotograf, tako da pogosto kar sam posname kampanje.

V preteklosti sta nagrado za izjemne dosežke prejela oblikovalec čevljev Manolo Blahnik in urednica Vogua Anna Wintour.

Ostali nagrajenci
Poleg nagrade za izjemne dosežke daleč največ pozornosti pritegne nagrada modni oblikovalec leta - to je prejel oblikovalec J. W. Anderson, ki mu je uspelo premagati preostala nominiranca Victorio Beckham in Christopherja Cana.

Model leta je Jourdan Dunn, za najboljšo modno znamko je bila imenovana znamka Stella McCartney, najboljša oblikovalka nakita je Charlotte Olympia, najboljši oblikovalec kreacij, ki se predstavljajo na rdečih preprogah, je Tom Ford, za modno inovatorko je imenovana pevka FKA twigs, za najboljšega mednarodnega oblikovalca pa je imenovan Alessandro Michele, ki ustvarja za modno znamko Gucci ...

Zvezdnica serije Igre prestolov Gwendoline Christie, ki v seriji nastopa v vlogi borbene vitezinje Brienne, je prejela nagrado za modni slog. Gwendoline, ki jo je za svoj zaščitni obraz imenovala tudi legendarna modna oblikovalka Vivienne Westwood, je postala prava modna ikona in oboževalka modnih kritikov, zdaj pa jo je nagradila tudi žirija britanskih modnih nagrad - imenovana je za zvezdnico z največ modnega sloga na rdečih preprogah.