Takšna se zbudi Cara. Kaj pa vi? Foto: EPA
Takšna se zbudi Cara. Kaj pa vi? Foto: EPA

O tem priča tudi to, da je prvi izhod tokrat pripadel morda najbolj iskani manekenki ta hip, domačinki Cari Delevingne, tudi na njeni kolegici Jourdan Dunn in Lily Donaldson nikakor ne gre pozabiti. Svoj debi pa je na modni brvi po vzoru prijateljice (menda si rečeta kar "bestici") Kendall Jenner tokrat imela 17-letna Hailey Baldwin, potomka slavne modrooke bratovske igralske dinastije.

V prvi vrsti seveda ni manjkala Alexa Chung, tokrat v družbi Pixie Geldof in pevke Jessie Ware. Če gre soditi po obutvi londonskih postavljavk smernic, bomo kmalu spet nosili "špičake", po možnosti takšne čisto brez pete: dokaj slaba novica, če imate številko čevlja večjo od 35.

Pri Topshopu so se za pomlad 2015 pustili navdihniti "zbledelemu glamurju britanskih obalnih letovišč" in športni eleganci: modeli so ob oblekicah in sandalih s polnimi podplati nosili usnjene torbe, oblikovane po vzoru tistih, kakršnih smo bolj vajeni za na fitnes kot v službo.

Ličenje je bilo dopustniško sproščeno: namenoma zabrisane rdeče ustnice v škrlatnem odtenku (zmešanem iz dveh s polic Topshopa), pa "na hitro" namazane oči. Vse skupaj zaokroža pričeska "naravnost iz postelje". Sliši se že kar predobro, da bi bilo res ...

Ponedeljek je dan za Burberry Prorsum, revijo, na kateri spet ne bo manjkalo velikih imen na modni brvi in ob njej.