Vsaka izmed 'fatalnih' kandidatk je nosila kreacijo drugega domačega modnega oblikovalca. Foto: BoBo
Vsaka izmed 'fatalnih' kandidatk je nosila kreacijo drugega domačega modnega oblikovalca. Foto: BoBo
Bralke ženskih revij so zmago namenile podjetnici, ki podpira ženske na vodilnih položajih. Foto: BoBo
Tokrat so naslov femme fatale podelili enajstič, prejšnje nosilke laskavega naziva so bile Tanja Ribič (2004), Živa Vadnov (2005), Sanja Grohar (2006), Nina Ivanič (2007), Bernarda Žarn (2008), Jerneja Podbevšek Zhembrovskyy (2009), Nika Kljun (2010), Nataša Dobelšek (2011), Jadranka Juras (2012) in Ana Lukner (2013). Foto: BoBo

Ne, zgornje - za večer, posvečen slavljenju ženskosti, gotovo dokaj neustrezne - šale si nismo izmislili sami, ampak voditelj podelitve omenjenega naslova, radijski šaljivec in pevec Klemen Bunderla.

Treba je priznati, da ni imel ravno hvaležne vloge, saj je moral v dobro uro raztegniti predstavitev devetih kandidatk za "fatalko", izmed katerih so bralci šopka revij pod okriljem ene medijske hiše na koncu izbrali Tanjo Skaza, direktorico družinskega podjetja, ki se ukvarja s predelavo in oblikovanjem plastičnih mas, posebno pa je še posebej zato, ker je v njem več kot polovica zaposlenih na vodilnih položajih žensk.

Vzornica: Angela Merkel
Za MMC je letošnja fatalka, ki se lahko pohvali tudi z zlato gazelo, kot vzor izpostavila nemško kanclerko Angelo Merkel in ugibala, da je naslov, ki jo je zelo presenetil, morda dobila zato, ker si ljudje želijo drugačne poglede, cenijo iskrenost, energijo, odkritost, predvsem pa pogum, da se nečesa lotiš. "Če si izbrana za fatalno žensko, moraš naziv dobro nositi, saj gre poleg časti tudi za izraženo zaupanje," razmišlja poslovna in hkrati družinska ženska Tanja Skaza, ki se zaveda, da je videz pomemben, mora pa biti podprt z vsebino, karizmo in močjo.

V premoru med kratkim izpraševanjem vsake od devetih kandidatk smo v Festivalni dvorani poslušali nastopa "vzhajajočih zvezd" (tako so ju označili prireditelji) Alexa Volaska in Clemensa, češnja na torti pa je bil že vzšli zvezdnik Jan Plestenjak, ki je za klavirjem izvedel svojo že ponarodelo Ona sanja o Ljubljani. Sicer s težkim srcem, ker je moral lepoticam na odru obrniti hrbet, je dodal v svojem slogu dežurnega šarmerja slovenskih ženskih src.

Mi smo seveda stiskali pesti za RTV-jevski "fatalni" kandidatki Damjano Bakarič in Sanjo Modrić (voditelj ji je polaskal z nazivom "kraljica športa"), ki sta ju za to priložnost oblekli Nina Šušnjara in Stanka Blatnik. Živa Rogelj je nosila kreacijo Maje Ferme, Ilka Štuhec obleko Urše Drofenik, Snežano Vukmirović je oblekla Mirjam Bernard Varga, Andrejo Semolič Diana Kotnik Lavtižar, Katarino Matejčič tandem Matevž Faganel in Ana Lazovski, Natašo Berginc Jožica Videnšek, zmagovalko pa Maja Štamol Droljc.

Oglejte si nekaj utrinkov s podelitve in druženja po njej.