Vojvodinja Susseška se je udeležila svojega prvega samostojnega uradnega dogodka. Foto: EPA
Vojvodinja Susseška se je udeležila svojega prvega samostojnega uradnega dogodka. Foto: EPA

Ko je prispela na dogodek v Londonu, je nekdo zanjo odprl vrata, potem pa jih je sama zaprla, zaradi česar so se močno vznemirili tako tuji mediji kot uporabniki družbenih omrežij. Nekateri so zapisali, da njeno gesto cenijo, saj to pomeni, da še ni popolnoma pozabila svojih korenin in je "na neki način še vedno ena od nas", medtem ko so se drugi šalili, da bi njeno dejanje lahko nekoga stalo službe.

Oseba, ki naj bi poskrbela za zapiranje vrat, se je namreč umaknila od avtomobila, da bi 37-letna vojvodinja lahko pozdravila gostitelja. Kot poroča BBC, po besedah Williama Hansona, ki je strokovnjak na področju etikete, naj ne bi popolnoma kršila kraljevega protokola. "Načeloma imajo člani kraljeve družine člana osebja, ki zanje odpira in zapira vrata avtomobila," je pojasnil, a naj bi šlo pri tem v celoti za varnostne razloge.

"Princesa, ki si že vedno vzame čas in za seboj zapre vrata. Bravo, Meghan," je na družbenem omrežju Twitter zapisala novinarka Emily Andrews.

Nekateri mediji poročajo celo o tem, da naj bi vojvodinja prejšnji mesec ob sprehajanju psa za njim sama tudi počistila, kar je še ena izmed stvari, ki jih kot princesa ne bi smela početi. A čeprav se Meghan Markle velikokrat odmakne od kraljevih pravil, pa so nekatera, ki jih nikakor ne sme prekršiti. Med drugim so ji prepovedani selfiji, dajanje avtogramov, poleg tega pa se je v celoti morala posloviti tudi od družbenih omrežij in od svoje uspešne spletne strani The Tig.

Dogodek, ki se ga je udeležila, je bilo sicer odprtje razstave v Royal Academy of Art, kjer si je ogledala razstavo Oceania, tudi tokrat pa je izbrala obleko modne hiše Givenchy, ki se je med drugim podpisala tudi pod njeno obleko za veliki dan, ko se je ameriška igralka poročila s princem Harryjem.