Princ William s čelado in telovnikom samurajskega bojevnika, lasulji pa se je zaradi brata Harryja odrekel. Foto: EPA
Princ William s čelado in telovnikom samurajskega bojevnika, lasulji pa se je zaradi brata Harryja odrekel. Foto: EPA

Poročali smo, da se britanski princ William mudi na štiridnevnem obisku na Japonskem, kamor je odpotoval sam, saj je njegova žena Catherine, ki ga običajno spremlja na uradnih obiskih, zaradi nosečnosti ostala doma. Program njegovega obiska je pester, a javnosti ni zanimal toliko, kolikor so zanimanje požele fotografije tretjega dne njegovega obiska.

Ogledal si je namreč prizorišče snemanja kultne japonske zgodovinske serije Taiga drama, ki so jo prvič predvajali že davnega leta 1963, tam pa so ga oblekli v samurajskega bojevnika. Princ je nato vdano poziral v tej opravi, se je pa vseeno odpovedal pripadajoči lasulji s čopkom.

"Če si nadenem tole, mi moj brat tega nikoli ne bo pustil pozabiti," je dobro znani humor svojega šaljivega brata Harryja uporabil kot izgovor. To "čast" je zato z veseljem prepustil britanskemu veleposlaniku na Japonskem in se ob tem krohotal na ves glas.

Na večerjo v yukati
Za njim pa so prišli na vrsto še Britanci, saj je William nato sedel k večerji, na kateri se mu je pridružil premier Šinzo Abe, ob tej priložnosti pa so tudi britanskega princa oblekli v yukato, lahkotni poletni kimono. Skupaj sta pozirala medijem, na nogah pa nosila natikače - Abe jih je obul skupaj z nogavicami, William pa je v svoje rjave potisnil bose noge.

Japonce britanska kraljeva družina sicer zelo zanima, Williamovo življenjsko pot spremljajo vse od njegovega rojstva. Njegova mati, princesa Diana, je bil na Japonskem izjemno priljubljena. Obiskala jo je dvakrat, v letih 1986 in 1995.