Zabava
(1)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 5.0 od 2 glasov Ocenite to novico!
Pixabay|Gobe očistimo in narežemo na rezinice, očistimo tudi por in ga narežemo na kolesca.
Gobe očistimo in narežemo na rezinice, očistimo tudi por in ga narežemo na kolesca. Foto: Pixabay

Dodaj v

Gobov ješprenj s porom

Ješprenj namočimo večer prej
13. februar 2018 ob 13:07
Ljubljana - MMC RTV SLO

Sestavine: 20 dag ješprenja, 60 dag svežih gob (jurčki, lisičke ...), 3 žlice olivnega olja, 2 pora, 2 dag masla, peteršilj, sol, poper.

Ješprenj namočimo za nekaj ur (najbolje pa kar čez noč). Nato ga oplaknemo in skuhamo.

Gobe očistimo in narežemo na rezinice, očistimo tudi por in ga narežemo na kolesca. Na maslu in olju oboje skupaj dobro popražimo. Prilijemo nekaj žlic vode in dušimo še približno 10 minut. Začinimo s soljo in poprom.

Odstavimo in zmešamo z odcejenim ješprenom. Potresemo z nasekljanim peteršiljem in ponudimo.

Prijavi napako
Komentarji
Haloo
# 19.02.2018 ob 08:04
Ali se ješprenj tudi skuha ali kar namočenega postrežemo?
Kuharski recepti - Seznam enol ...
link
Ješprenjka z repo tropinko ali repinka
20. november 2017 ob 10:47 Sestavine: 60 dag kisle repe, shranjene v tropinah, 10 dag kuhanega fižola, 10 dag korenčka, hranjenega v kraški prsti, 8 dag ječmena, četrt gomolja zelene, 3 debelejše rezine pršuta, oljčno olje, 2 ...
Več novic ...
Kazalo