Jelena in Novak sta pred tedni dahnila usodni da. Foto: EPA
Jelena in Novak sta pred tedni dahnila usodni da. Foto: EPA
Jelena
Đokovića je spremljala na številnih turnirjih. Foto: EPA
Jelena Ristić
Jelena se bo prvič v starševski vlogi preizkusila oktobra. Foto: EPA

Z Novakom sta se spoznala pred devetimi leti in pol. Združila pa ju je prav ljubezen do tenisa. Tako kot Novak se je tudi ona v otroštvu ukvarjala z njim, nato pa je našla veselje v atletiki. Ta jo je pripeljala do štipendije in možnosti, da je izobraževanje nadaljevala v tujini.

"Tenis sem trenirala, ko sem obiskovala osnovno šolo, in takrat sem tudi spoznala Novaka. S sestro sva želeli študirati v tujini. Edini način, da sva lahko uresničili svoje sanje, je bil, da dobiva športni štipendiji, saj nisva želeli obremeniti starše s tako velikim stroškom," je dejala 28-letnica v televizijski oddaji TV lica.

Sestra je v tujino odšla prva, kar je šokiralo Jeleno, saj je bila nanjo zelo navezana: "Življenje naju je k sreči spet združilo in zdaj delava skupaj. Mama je to sprejela zelo težko. Še danes me ne pospremi na letalo, samo pride na letališče, ko se vrnem."

Navezana na starša in sestro
Uglajena Srbkinja je bila v otroštvu precej bolj fantovska. "Nisem se igrala z barbikami, ampak z avtomobili. In bila sem očetova ljubljenka. Moja mama je bila rokometašica, oče pa genij: matematik, fizik in inženir," je razložila.

Svoja starša opisuje kot angela, ki sta ji dala krila. Tisti, ki jo poznajo, jo opisujejo kot požrtvovalno delavko. Pri komuniciranju ne uporablja visokih tonov, saj je prepričana, da lepa beseda mesto najde. Danes je skupaj s sestro na čelu fundacije Novaka Đokovića.

Priznava, da sta z Novakom morala oba garati za njuno zvezo. "Organizacija najinih srečanj je bila nekoč znanstvena fantastika. Bila sem študentka, ki je komaj zbrala denar, da je lahko šla v tujino, on je bil tenisač, ki ni imel denarja, da bi si kupil letalsko vozovnico. Iskala sva vse mogoče načine, da sva bila skupaj. On je k meni hodil, ko sem imela izpite, jaz pa k njemu, ko je bil na turnirjih," se je spominjala Jelena.

Življenje podrejeno Novakovemu
Ko je našla delo v enem izmed podjetij, je ugotovila, da jo delo samo ovira pri vezi z Novakom. Zato je svojo kariero postavila na stranski tir in se odločila, da bo podpora svojemu bodočemu možu na vsaki stopnici.

"Nisem čutila potrebe, da bi skakala iz okvirov svoje vloge kot Novakovo dekle. Niti zdaj je ne čutim in uživam v življenju, ki ga imam. Ne želim pa na ves glas kričati, kako sem presrečna," je sklenila Jelena, ki se zdaj osredotoča na prihajajočo vlogo mame.