Claire Ptak bo ustvarila torto, prepleteno z okusi pomladi. Foto: Reuters
Claire Ptak bo ustvarila torto, prepleteno z okusi pomladi. Foto: Reuters
Princ Harry in Meghan Markle si bosta večno zvestobo obljubila 19. maja. Foto: Reuters

Iz Kensingtonske palače so sporočili, da je par za veliki dan izbral Claire Ptak, sicer lastnico pekarne v Hackneyju, ki bo ustvarila torto, v kateri bodo "svetli okusi pomladi". Torta bo premazana z masleno kremo in okrašena s svežimi rožami.

The Telegraph poroča, da se bo prvič v zgodovini kraljevih porok zgodilo, da par gostom ne bo postregel klasične sadne torte. Vojvoda in vojvodinja Cambriška sta leta 2011 za izdelavo svoje poročne torte izbrala Fiono Cairns, ki je pripravila tradicionalno večplastno sadno torto s cvetličnim okrasom.

Ptakova zelo ponosna
Marklova je z delom Ptakove že seznanjena, saj je pred časom z njo naredila intervju za svojo spletno stran The Tig, londonska slaščičarka pa je zelo ponosna, da sta izbrala ravno njo. "Sploh ne morem povedati, kako vesela sem," je zapisala v izjavi.
"Sploh zaradi tega, ker si z njima delim enake vrednote glede izvora hrane, njene trajnosti, sezonskosti in predvsem okusa, je to resnično dogodek, ki se ga neizmerno veselim."

Ptakova je sicer v preteklosti izkušnje pridobivala tudi v domači Kaliforniji, potem je odprla samostojno stojnico v vzhodnem Londonu, za katero je hrano pripravljala kar doma, potem pa je odprla lastno organsko pekarno. Kensingtonska palača je v izjavi dodala, da se par veseli, da bo to torto lahko delil z vsemi svati.