Fak ima tudi v novi sezoni visoke cilje. In pravi, da so uresničljivi, če bo ostal zdrav. Foto: BoBo
Fak ima tudi v novi sezoni visoke cilje. In pravi, da so uresničljivi, če bo ostal zdrav. Foto: BoBo
Jakov Fak
Fak je znan po tem, da rad ohranja stik s svojimi oboževalci prek družbenih omrežij. Foto: BoBo

Del počitnic je preživel v Poreču in del na Pagu. "Na Pagu bi moral moral ostati še teden dni, toda po treh dneh me je zaneslo nazaj v hribe," je razkril Fak.

Na novo sezono, pravi, je pripravljen. "Dobro treniram, zdrav sem in vse gre v dobro smer." Za zdaj si želi, da bo do začetka sezone zdrav. "Želim si ponoviti svojo najboljšo sezono ali jo celo izboljšati. Če bom ostal zdrav, so ti cilji precej realni." V veliko podporo mu je ves čas dekle Mateja Korenić, s katero se pozna že iz otroštva. "Dekle je vsako leto bolj navajeno mojih potovanj," je malce sramežljivo v smehu priznal Fak.

Biatlonci bodo svojo sezono začeli konec novembra. "Včasih med čakanjem pred tekmo pogledamo, kako gre našim dekletom, ki štartajo pred nami. Za njih navijamo. Potem pa gremo na start še mi," je o prostih trenutkih med tekmami dejal biatlonec.

Po srcu navijač
Fak pa ne navija le za biatlonce, pogosto na družbenih omrežjih zapiše besede spodbude tudi za smučarko Tino Maze. "Preprosto se kot tekmovalec lažje poistovetim z drugimi vrhunskimi športniki. Če imaš rad šport, je lepo navijati za svoje favorite. In se veseliti uspehov - tudi Tininih," je potrdil Fak.

Ob tem se rad spomni tudi trenutka, ko je Mazejeva na olimpijskih igrah v smuku pripeljala v cilj in prišla na prvo mesto ter sprostila svoja čustva s krikom: "Fak!". "Zdi se mi, da ni klicala mene," je dejal v smehu. "Ampak tudi v tem primeru se lahko poistovetim."

Fak je v pogovoru za MMC še dejal, da skoraj ni več stvari, ki je ni izkusil v Sloveniji. Na Triglavu, priznava, še ni bil, toda kot je sklenil: "Prekmursko gibanico pa sem že jedel."