Lorella in Mario sta nepogrešljivi del festivala. Foto: MMC RTV SLO
Lorella in Mario sta nepogrešljivi del festivala. Foto: MMC RTV SLO

Zmagovalna skladba festivala je prejela največ točk v seštevku točk telefonskega glasovanja, glasovanja občinstva v portoroškem Avditoriju, glasovanja izbranih radijskih postaj in glasovanja strokovne žirije. Lani je na festivalu slavil Rudi Bučar s Frčafelami za skladbo Sen znala jes, ki so jo odpeli v istrskem narečju, letos je zmagal Easy.

Neposredni prenos prireditvespremljajte na 1. programu Televizije Slovenija, 1. programu Radia Slovenija, Radiu Koper in Radiu Maribor.

Skozi festivalski večer poletnih melodij sta občinstvo popeljala Mario Galunič in Lorella Flego, ki sta bila gostitelja festivala MMS že večkrat, nazadnje pa lansko poletje. "Saj si sploh ne predstavljam, da bi Melodije morja in sonca delal s kom drugim. Drug drugemu morda prinašava srečo in zagotovo se fino dopolnjujeva, na odru sva kot prijatelja in kot kolega," je povedal Galunič, Lorella pa dodaja: "Težko opišem kemijo z Mariem, saj mislim, da je resnično čarobna. In čarobno je tudi vzdušje v Avditoriju, kot bi vsi dihali skupaj, občinstvo, glasbeniki, voditelja."

Na letošnjem festivalu MMS, ki nastaja v sodelovanju RTV Slovenija, Avditorija Portorož in Občine Piran, so se za Veliko nagrado Melodij morja in sonca 2015 ter nagrade strokovne žirije za najboljšo glasbo, najboljše besedilo, najboljši aranžma, najboljšo izvedbo in najboljšega debitanta oz. avtorja (nagrado Danila Kocjančiča) potegovale naslednje skladbe in izvajalci (po vrstnem redu nastopa na festivalu):

1. Bilbi: Limonada
2. Ina Shai: Iščem sonce
3. Skupina Mozaik: Prvi poljub
4. Klepač in Gustinčič KinG: Malo za hec, malo zares
5. Šturle: Hit poletja
6. Tulio Furlanič: Bloody Marry
7. Polona Furlan: Ostani še malo
8. Žiga Rustja: Ne sodim sem
9. Katrinas: Do neba
10. Easy: Nekaj med nama
11. Francesco Squarcia & Sabrina Hebiri: Innamorarsi di te
12. Monika Pučelj: V dobrem in slabem
13. Eva Boto & Gašper Rifelj: Ljubezen dela čudeže
14. Alja Krušič: Najin ples